Снимка: БулфотоНа срещата на външните министри на НАТО дадохме окуражаващ

...
Снимка: БулфотоНа срещата на външните министри на НАТО дадохме окуражаващ
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: На срещата на външните министри на НАТО дадохме окуражаващ сигнал на Босна и Херцеговина

Снимка: Булфото

На срещата на външните министри на НАТО дадохме окуражаващ сигнал на Босна и Херцеговина с активизирането на годишния проект за деяние за участие. Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева в изявление по BG on Air.

„ По време на срещата на външните министри на НАТО в Брюксел една от главните тематики беше тази за Западните Балкани. А и на Съвета по външна политика на Европейски Съюз в понеделник също ще има тематика „ Западни Балкани “, което демонстрира, че България съумява да реализира задачите си Западните Балкани да станат приоритет за целия либерален свят – т.е. и за Европейски Съюз, и за НАТО. Обсъждахме напредъка на Македония и всички изразихме вяра, че ще завърши процедурата по името, с цел да може да стане 30-ият съдружник в НАТО “, съобщи Захариева.

Тя уточни, че друга доста значима тематика, която е била обсъждана на срещата на външните министри, е активизрането на годишния проект за деяние на Босна и Херцеговина.

„ Искахме да дадем на Босна и Херцеговина окуражаващ сигнал, тъй като към момента има действия, които те не са изпълнили по предходния проект, който беше утвърден – а точно описването на военните парцели в цялата страна. Но това беше въодушевяващ знак към Босна и Херцеговина. Надяваме се, че този проект ще подкрепи и демократичните процеси “, сподели още Захариева. Тя уточни, че стремежът към участие в НАТО води до промени в самите страни.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР