снимка: БулфотоНа 24 юли имен ден празнуват Христина, Христин, Христалина,

...
снимка: БулфотоНа 24 юли имен ден празнуват Христина, Христин, Христалина,
Коментари Харесай

На 24 юли имен ден празнуват Христина, Христин, Кристина, Кристин, Кристиян

снимка: Булфото

На 24 юли имен ден честват Христина, Христин, Христалина, Кристина, Кристин, Кристиян

Православната черква уважава на 24 юли паметта на Света великомъченица Христина. Тя била родом от гр. Тир.

Нейният татко, като шеф на този град, бил прочут нечовечен богохулник. Родителите й дали името Христина, което било не съгласно тяхното езическо схващане, само че по Божий промисъл: самото име, като някое знамение, предсказвало, че девицата, когато порасне, ще стане християнка, Христова рабиня и булка.

Когато Христина пораснала, тя сама стигнала до познанието за Бог.

Разгневена от езическите вярвания, тя счупила домашните сребърни и златни идоли и ги изхвърлила. От тази нейна постъпка татко й люто се разгневил. Христина самоуверено му изповядала своята религия в Христа.

Баща й я подложил на страшни изтезания. Младата мъченица с непоколебима неотстъпчивост изтърпяла всичко. Баща й разпоредил да хвърлят в тюрма измъчената Христина, само че умрял ненадейно.

Следващите шефове Дион и Юлиян продължавали да мъчат изповедницата, добавя БГНЕС. Най-накрая Юлиян заповядал да санкционират Христина със гибел. Тогава тя била прободена с стоманени копия от бойците и предала своята почтена и свята душа в ръцете на своя Господ.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР