снимка: БулфотоМного често шофьорите у нас, а и по света

...
снимка: БулфотоМного често шофьорите у нас, а и по света
Коментари Харесай

Махането на катализатора убива колата

снимка: Булфото

Много постоянно водачите у нас, а и по света се вземат решение да отстранен катализаторите на своите коли. Разбира се, това се прави за да се спестят пари. От друга страна не са единични и кражбите на същия модул. Ето по какъв начин това се отразява на нашите коли съгласно експерти:

По предписание, малко на брой прибягват до промяна на катализатора (това се отнася и за случаите, в които той бъде откраднат, защото металът му - платина, е много ценен), а повода нормално е финансова. Собственикът счита, че не би трябвало да дава пари и продължава без катализатор, пише automedia.investor.bg.  Скоро по-късно  двигателят му стартира да харчи масло  и даже компютърната диагностика постоянно не демонстрира някакъв проблем.

Някои силови елементи, най-много от японски и американски марки, обаче са програмирани да работят оптимално при изискванията на противодействие от катализатора на свободното обособяване на газове от горивната камера.  Когато това противодействие изчезне,  моторът стартира да вкарва масло в изпускателната тръба с нараснало движение.

В сходни случаи експертите по унищожаване на катализатора препрограмират електронния блок и залъгват датчика на изпускателната система. Те слагат и изкуствени загради за изтичащите от мотора газове, като  така основават някаква реплика на катализатор.  След време обаче моторът стартира да гълта масло, като повода още веднъж е липса на катализатор. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР