Снимка БулфотоМинистерски съвет одобри допълнителен трансфер по бюджета за Държавното

...
Снимка БулфотоМинистерски съвет одобри допълнителен трансфер по бюджета за Държавното
Коментари Харесай

40 лв. коледни надбавки за пенсионерите

Снимка Булфото

Министерски съвет утвърди спомагателен трансфер по бюджета за Държавното публично обезпечаване за 2019 година, предаде кореспондент на топновини.бг.

Отпускат се спомагателни средства в размер на 51 408 700 лева за еднократно погашение на добавки към пенсиите за декември. Тези средства са за сметка на преструктуриране на разноските от централния бюджет.

С постановлението се одобрява допълнителна сума в размер на 40 лева, която се изплаща на всички пенсионери, които получават до 363 лева или до линията на беднотия. Средствата ще подкрепят 1 276 250 пенсионери. 

Премиерът Бойко Борисов посочи, че тези надбавки се отпускат за осми път. „ Това значи, че близо половин милиард са дадени повече за пенсионерите. 6,7% нарастване на пенсиите, както и решението минималната пенсия да стане 250 лева “, съобщи той и добави, че програмата за ръководство се извършва в цялостна мощ.

Министерски съвет обезпечава и 6 млн. лева за заплащане на налозите за болница „ Лозенец “. „ Ние единствено отпускаме пари и плащаме, и резултатът е разплакани родители при мен “, разяснява министър-председателят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР