Снимка: БулфотоМинистър-председателят Стефан Янев и членовете на Министерския съвет представят

...
Снимка: БулфотоМинистър-председателят Стефан Янев и членовете на Министерския съвет представят
Коментари Харесай

Служебният кабинет представят отчет за дейността си

Снимка: Булфото

Министър-председателят Стефан Янев и членовете на Министерския съвет показват доклад за активността на служебното държавно управление. То извършва функционалностите си малко повече от 4 месеца.

Постарахме се да работим съгласно правилата, които декларирахме при започване на нашата работа, а точно - бистрота отчетност и професионализъм. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев, представен от Българска национална телевизия.

По думите му тези правила са спазени от служебното държавно управление спазвахме и резултатите са забележими за всички български жители.

" Правителството работи в една невиждана политическа конюнктура. 45-ото и 46-ото Народно събрание не съумяха да излъчат държавно управление, което значи, че ще има нов длъжностен кабинет ", съобщи Янев.

Той изясни, че дилемите, които предстоят за страната ще бъдат изпълнявани по сходен дух и подобен метод.

" Правителството показва бистрота и отчетност, сподели недъзите на съществуващи практики по повод консумиране на публични средства, сподели по какъв начин може да става транспарантно и отчетно и да се усъвършенства успеваемостта на консумиране на публичните средства ", добави още Стефан Янев.

Според Янев някои достиженията на служебния кабинет са съглашението им с 46-ото Народно събрание за актуализациите на Държавния бюджет, бюджета на Здравната каса и този на Държавното публично обезпечаване.

Той добави, че служебният кабинет е траял работата по Плана за възобновяване и резистентност с акцент възстановяване на неговите параметри и характерности и с мисълта по какъв начин да защитят ползите на българския бизнес и отрасъл.

" С Плана имаме още работа, само че се надяваме в скоро време да бъде изпратен и до края на годината първите пари да са налични ", разгласи Янев.

Според служебния министър, краткотрайният кабинет се е опитал да направи структуриран метод за работата на администрацията на Министерски съвет. Янев означи още измененията в Закона за отбрана на националната сигурност, който ще внесат в идващия парламент.

Министърът на обществената политика и труда Гълъб Донев напомни работата на служебния кабинет в обществения бранш. Той уточни признатия пакет от ограничения, осигуряващ по-висок приход от пенсии. както и преизчисляването на пенсиите с 1,35 коефициент, което ще стартира от декември.

" Това ще подсигурява, че всички пенсии ще получат нарастване. Минималната ще стане 370 лева Това преизчисление е трайно, тъй като през бюджета са признати промени в КСО, тъй че опасенията, че е краткотрайно и за 6 дни, не е по този начин ", сподели Донев.

Донев сподели, че страната е достигнала рекордно ниски равнища на безработица от 4,28%, както и Новата тактика по заетостта, която беше призната от кабинета. Той означи, че мярката 60/40, с която ще бъдат подкрепени българските работодатели и чиновници ще продължи до края на годината.

Според вътрешния министър Бойко Рашков служебният кабинет е основал условия за почтени избори на 11 юли.

" Беше основана доста добра организация, което разреши в огромна степен да отстраняваме престъпния избор, който съпътстваше десетилетия наред изборите, които се организираха в нашата страна ", сподели Рашков.

По думите му Министерството на вътрешните работи е възнамерявало нужните полицейски интервенции, тъй че да се реализира задачата за почтени избори.

Рашков разяснява и записите с полицейско принуждение, случило се на антиправителствените митинги през 2020 година

" По тази линия положихме старания да правим спомагателни инспекции за провинилите се чиновници и те не са единствено 4, а доста повече. За резултата от тези инспекции сме уведомили необятната общност, в това число за насилието, което беше упражнено и върху български публицисти ", изясни Бойко Рашков.

Според Рашков активността на Министерство на вътрешните работи е оказала положително деяние на българските жители и сигналите от този интервал са отбелязали интензивност. Той уточни, че 1147 сигнала са получени за нарушавания на изборния развой - 56% спрямо април 2021 година. а в 777 сигнала те се отнасят за пазаруване на гласове, което е нарастване с два пъти по отношение на април.

Утре президентът Румен Радев ще назначи нов длъжностен кабинет, който да приготви и организира вторите за тази година предварителни избори за парламент, както и вота за президент и вицепрезидент, планувани за една и съща дата - 14 ноември.

Румен Радев: Ясен е съставът на служебното държавно управление, ще го разглася на следващия ден

По-рано през днешния ден президентът удостовери, че към този момент е подготвен със състава на държавно управление. Стефан Янев съобщи, че чака да бъде министър председател и в идващия длъжностен кабинет.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР