Снимка БулфотоМинистър Комитова направи нов коментар за протестите.В България има

...
Снимка БулфотоМинистър Комитова направи нов коментар за протестите.В България има
Коментари Харесай

Комитова: В България има 21 хиляди фирми с над 155 хиляди работници, протестират 21

Снимка Булфото

Министър Комитова направи нов коментар за митингите.

В България има 21 хиляди компании с над 155 хиляди служащи. Протестират 21. Останалите работят в пазарни условия и от години се състезават за поръчки за цена и качество. 21 компании в пътния отрасъл работят без да се състезават, без поръчки, с пари, получени предплатено инхаус. 21 компании са на някакъв различен пазар, те получават задатъци без да се състезават, живеят в цялостен комфорт. Протестът на служащите най-вероятно е с други цели.

Това съобщи пред Нова телевизия служебният районен министър Виолета Комитова. Повод за думите й са продължаващите митинги на пътните строители, които упорстват да им бъдат изплатени сумите за осъществените от тях поправки. 

" Защо не попитате кой ги е пратил там? С представители на компании се срещам към този момент четири месеца. Собствениците да се разпознават, да се покажат пред обществото и ще си уредим връзките. Ние желаеме да продължим да работим с тях. Не ги отхвърляме. Това са български компании. Не мога да обясня за какво водят война с мен. Фирмите са доста осведомени, че бюджетът на Агенция " Пътна инфраструктура " е привършен до 30 април. Те доста добре слушат какво се приказва от 5 месеца - че сме спрели строителството. За какво стачкуват? Ако са строили, значи не сме спирали нищо. Ако са строили, какво са построили? Фирмите настояват, че доста са работили. Едни други - че служебното държавно управление е спряло всички градежи. Ако е по този начин, значи нищо на никого няма да плащаме. Ако са строили, да дойдат да се разберем ", уточни още Комитова. 

Тя с подигравка адресира обвиняванията, че служебният кабинет е довел със себе си проблеми.

" Добре, че пристигна служебният кабинет всичко да се срине за тези четири месеца. Аз съм най-големият провинен. Водата по селата спря. Счупиха се мантинелите на Автомагистрала " Тракия ". Пътищата на България желаят непрекъсната поддръжка. Тя гълта милиард и половина годишно. Но сега най-важното, за което се готвим, е зимното поддържане. Направили сме стъпки. Бюджетът на АПИ бе премахнат до 30 април и нямахме нито стотинка. С актуализацията осигурихме 100 милиона. Пари ще има. Обявили сме публични поръчки, създали сме комисия, която да работи по договорите на тези компании. Ако те желаят, ще се откри метод да продължим да чистим пътищата на България с тези компании ", добави районният министър.

" Моята оставка е най-лесният въпрос. Ако тя ще реши тези проблеми. Може би арх. Комитова ще си почине ", уточни още тя, написа frognews.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР