Снимка БулфотоКанцлерът на Германия не спира да мисли какви мерки

...
Снимка БулфотоКанцлерът на Германия не спира да мисли какви мерки
Коментари Харесай

Меркел поиска цяла Германия да бъде затворена за кратко

Снимка Булфото

Канцлерът на Германия не стопира да мисли какви ограничения са най-удачни в борбата с ковид в страната й. Ангела Меркел има предпочитание цяла Германия да бъде затворена за малко, с цел да бъде пресечено експоненциалното нарастване на случаите на ковид, обявиха за ДПА източници от Християндемократическия съюз.

" Става дума за мост към повече нормалност. Този " мост " би трябвало да продължи малко ", споделиха източниците, които са участвали на диалозите на управлението на ХДС.

Армин Лашет, министър председателят на провинция Северен Рейн-Вестфалия и кандидат за правоприемник на Меркел, беше предложил нещо, което той самият назова " мостов локдаун ", който да бъде в действие, до момента в който не бъдат имунизирани повече хора, и посредством който да бъде лимитирано повишаващото се разпространяване на болестта, оповестява Българска телеграфна агенция.

Институтът по вирусология " Роберт Кох " регистрира 17 855 новозаразени и 104 смъртни случая за последното денонощие. В неделя данните нормално са малко по-ниски, тъй като в края на седмицата се вършат по-малко проучвания. Но преди седмица " Роберт Кох " регистрира нови 12 196 инфектирани и 68 умряли, което демонстрира, че случаите се усилват.

Седемдневната заболеваемост на 100 000 души нараства от 127 преди седмица до 129, уточни институтът. Ръководителят му Лотар Вилер дефинира ситуацията като " доста, доста съществено ".

Според данни от 70 лечебни заведения от цялата страна от ден на ден младежи биват приети в болница с респираторни инфекции, а интензивните отделения бързо се пълнят.

Тъй като заболеваемостта е висока, а обсегът на имунизацията в Германия към този момент остава стеснен, уредниците на известни панаири и фестивали обявиха, че такива огромни събития няма да могат да се състоят, до момента в който не бъде реализиран групов имунитет, пише .
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР