Снимка: БулфотоКамарата на архитектите иска да направи независима експертна проверка

...
Снимка: БулфотоКамарата на архитектите иска да направи независима експертна проверка
Коментари Харесай

Пламен Георгиев нападна бТВ: Удивен съм! Ваш репортер ме пречака, попречи пътя на колата на НСО

Снимка: Булфото

Камарата на архитектите желае да направи самостоятелна експертна инспекция на постройката, където е парцелът на към този момент някогашния началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Собствениците са получили писма от общината, с цел да дадат единодушие да бъдат предоставени строителните бумаги за жилищата им, написа novini.bg.

Констатациите на община „ Слатина ” са, че към 60 квадрата от навесите на терасата на Пламен Георгиев са противозаконни и би трябвало да бъдат отстранени.

В момента тече втора инспекция, откакто първите изводи на районните инспектори бяха обезсилени шефа на столичния строителен контрол Влади Калинов, след което той се раздели с поста си.

Според писмата от кмета на „ Слатина ”, с цел да се извърши самостоятелната инспекция е нужно експлицитното единодушие на всеки притежател.

Дали Пламен Георгиев ще даде единодушието си или не – екипът на бТВ по този начин и съумя да му зададе този въпрос. Той и защитата му избраха да избегнат среща с екипа ни.

Според основния проектант на София Здравко Здравков към този момент освободеният Влади Калинов е предпочел да обърне внимание на изказванията на някогашните притежатели на парцела вместо на формалната документи.

„ Представени са в допълнение доказателства, че тази тераса и тези покривите на въпросната тераса са построени преди предаването на постройката. В екзекутивната документи това липсва. Екзекутивът да преведа на български това е документът, който удостоверява по какъв начин е изглеждала постройката във времето на завършването ”, разяснява Георгиев.

До момента от Камарата на архитектите не са получили достъп до строителните бумаги на постройката.

По-късно през днешния ден Пламен Георгиев популяризира своя писмена позиция до бТВ  по отношение на отхвърли да разяснява проблема:

„ Днес (04.08. – неделя), станах несъзнателен участник в неприемлива обстановка, основана от Ваш екип. След мое присъединяване в утринния блок на Нова телевизия бях безусловно причакан от Ваш кореспондент, а при опита ми да напусна постройката, се стигна до секване на пътя на автомобила на НСО – обстановка, която разбирате, че можеше да докара до случай. 

Истината е, че бях зает фамилно през днешния ден, защото синът ми има рожден ден и всяка минута от деня ми бе разграфена. Това е и повода да отклоня поканата за изявление от страна на Вашия кореспондент, който ме дебнеше пред постройката на Нова телевизия. Не чаках обаче, че дълготраен публицист би заплашил личната си сигурност и тази на сътрудниците си, преследвайки човек, който не се крие. Моля да разберете терзанието ми – всяка сходна обстановка може да се схване като заплашителна от чиновниците на НСО, на които е предоставено да наблюдават за моята сигурност.  
Подобно държание е необяснимо за мен, защото постоянно съм приемал бТВ и нейните чиновници за сериозна и справедлива медия, която съблюдава етичните и професионални правила на журналистическата колегия. Удивен съм, че обществена персона като мен, може да бъде причаквана по сходен метод – не като дълготраен чиновник на страната, съблюдаващ за спазването на нейните ползи, а като укриващ се от закона нарушител. 

Моля считайте актуалното писмо за моя публична позиция по случилото се. Надявам се, че тя ще бъде обективно отразена от Вашата медия ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР