снимка БулфотоКъм момента пътно-транспортната обстановка на територията на страната е

...
снимка БулфотоКъм момента пътно-транспортната обстановка на територията на страната е
Коментари Харесай

Пътна полиция обяви нова акция, предупреди и за блокадите на протестиращите

снимка Булфото

Към момента пътно-транспортната конюнктура на територията на страната е спокойна. За миналото денонощие имаме зародили 16 тежки пътно-транспортни катастрофи с един умрял и 21 ранени. До момента имаме единствено една тежка злополука в региона на Ришкия проход на територията на Бургас и там сега тече оглед на произшествието. Пътят в този сектор е затворен. Това съобщи на брифинг пред публицисти инсп. Петър Соколов от Пътна полиция, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,От през днешния ден до 12-и август ще бъде в действие профилирана полицейска интервенция, която е с три съществени акцента. Първият акцент е продължение и усилване на контрола върху водачите на двуколесни и триколесни моторни транспортни средства за недопускане на пътни произшествия с тях. Вторият акцент е засилен надзор по автомагистралите и по пътищата от първи и втори клас в посока от вътрешността на страната към черноморските курорти, защото в този интервал интензивността на придвижването по това направление е извънредно огромна. За задачата са включени всички налични механически средства за надзор на скоростта и са ситуирани в уязвимите сектори от пътната мрежа, както и по местата, където има най-вече нарушавания на скоростните режими``, съобщи инсп. Соколов.

Третият акцент от интервенцията е нейното непрекъснато осъществяване от петък на територията на всички черноморски курорти, като главно ще се следи за неправоспособни водачи, за водачи, използвали алкохол и упойващи субстанции, такива с нападателно държание на пътя и предприемащи погрешно изпреварване, посочи той.

,,Водачите би трябвало да бъдат доста деликатни с пътните знаци и маркировките. Трябва да се преценяват с напътствията на чиновниците на Пътна полиция``, акцентира инсп. Соколов и увери, че там, където бъдат открити пътни блокади от протестиращи жители, ще бъдат оповестени обходни направления.

Пътна полиция има подготвеност да реагира на всички места, където има блокади. Ще създадем нужните обходни направления, уточни той.

От брифинга стана ясно още, че от началото на тази година починалите по пътищата на страната са със 107 души по-малко в съпоставяне със същия интервал за 2019 година Броят на пътно-транспортните катастрофи също е по-малък с 567.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР