Снимка БулфотоИзвестна е първата съперничка на Цветана Пиронкова на Откритото

...
Снимка БулфотоИзвестна е първата съперничка на Цветана Пиронкова на Откритото
Коментари Харесай

Цвети Пиронкова срещу №68 в света в първия кръг на Australian Open

Снимка Булфото

Известна е първата съперничка на Цветана Пиронкова на Откритото състезание на Австралия, което стартира в понеделник. Най-добрата българска тенисистка ще играе против Су Вей Сие (Тайван) в първия кръг на конкуренцията в Мелбърн.

Пиронкова, която е 137-а в света сега, преодоля квалификациите, които бяха преместени в средата на януари в Дубай поради пандемията от ковид и наложените ограничения за наложителна 14-дневна карантина в страната.

33-годишната пловдивчанка не се е срещала до момента с 34-годишната Сие, която е 68-а в класацията на WTA и два пъти е достигала до осминафиналите в Мелбърн през 2008 и 2018 година.

Пиронкова е в третата четвърт на схемата и още във втория кръг може да срещне поставената под номер 8 канадка Бианка Андрееску, победителка в Откритото състезание на Съединени американски щати през 2019 година.

Андрееску започва против " щастливата губеща " от квалификациите Михаела Бузарнеску (Румъния).
В третата четвърт на схемата е и №3 Наоми Осака от Япония. Шампионката в Мелбърн през 2019 година ще срещне в първия кръг Анастасия Павлюченкова (Русия).

Водачката в схемата Ашли Барти (Австралия) стартира против Данка Ковинич (Черна гора), а номер 4 в схемата София Кенин (САЩ) ще стартира отбраната на купата си против участващата с " уайлд кард " представителка на домакините Медисън Инглис.

Втората сложена и финалистка в шампионата през 2018 година Симона Халеп (Румъния) в първия кръг ще има за съперничка друга австралийка с " уайлд кард " Лизет Карбера.
23-кратната шампионка в шампионатите от Големия шлем Серина Уилямс (САЩ) е в последната четвърт на схемата.

Поставената под №10 Уилямс стартира похода си към осма купа в Мелбърн против германката Лаура Зигемунд (Германия), написа Спортал.бг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР