Снимка БулфотоИзвънредна среща в Здравната каса. Надзорният съвет на фонда

...
Снимка БулфотоИзвънредна среща в Здравната каса. Надзорният съвет на фонда
Коментари Харесай

Извънредна среща НЗОК - БЛС: Ще увеличат ли цената на пътеката, по която лекуват COVID-19

Снимка Булфото

Извънредна среща в Здравната каса. Надзорният съвет на фонда и управлението на Лекарския съюз договарят за отпущането на допълнителни средства за лечебните заведения, поради ковид, оповестява Българска национална телевизия.

Те би трябвало да покрият два съществени въпроса на този стадий от преодоляването на пандемията от коронавирус у нас.

Очаква се на това съвещание да стане явен отговорът на противоречивия въпрос - дали болниците ще изискват проби за коронавирус от пациентите, които одобряват и кой ще ги заплаща. Според Министерство на здравеопазването и здравният министър това не е задоволително, от БЛС обаче упорстват за такива. Освен това съгласно лекарите, страната би трябвало да поеме разноските в този случай.

Вторият проблем са парите за лекуване на пациенти с COVID-19. Увеличаване на цената на клиничната пътека, по която главно се лекуват болните от COVID-19 у нас най-вероятно ще бъде реализирано. В момента тя е 640 лв. и съгласно медиците е извънредно незадоволителна.

Пръв за това заприказва член на НОЩ - шефът на Александровска болница проф. Ангелов, който изясни, че често тези средства са недостатъчни за финансирането на лекуването на тежко заболели и добави, че медиците срещат схващане от страна на Министерство на здравеопазването. Думите му удостовери и здравният министър Кирил Ананиев.

Това в действителност е клиничната пътека за лекуване на белодробни болести - пневмонии, обясни вицепрезидент на КНСБ и член на Надзорния съвет на НЗОК доктор Иван Кокалов. " Поради тази причина, когато не е усложнената обстановката с даден пациент, тя върви по тази пътека, която е в границите на 600 лв., само че когато се усложни и се потвърди, че е било належащо и други ограничения, се дават още пари. Парите на касата за всяка една пътека не стигат. Болните от COVID-19 в една част са заболели и от други съпътстващи болести, само че с цел да може да се обзет всички болести, с които те влизат - диабет, сърдечно-съдови и други, няма по какъв начин да му спрете медикаментите. Това значи, че вие харчите повече и от там идва в действителност харченето - не при характерното лекуване, а по-скоро симптоматичното, което е за съпътстващи болести ", пресметна специалистът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР