Снимка БулфотоИзнесоха нови актуални данни от проучванията за изборите. Според

...
Снимка БулфотоИзнесоха нови актуални данни от проучванията за изборите. Според
Коментари Харесай

Алфа рисърч: Шест партии влизат в парламента, ГЕРБ е пред БСП с 2 процента

Снимка Булфото

Изнесоха нови настоящи данни от изследванията за изборите. Според тях борбата за Народното събрание се завързва, като разликата сред водещите партии е много малка.

В политиката нещата би трябвало да се вършат в точния момент и премислено. Днешните съвещания щяха да имат друг резултат, в случай че се бяха провели преди президентът да беше оповестил желаната от него дата за избори... Винаги над консултациите ще тегне сянка на съмнение - или има опит за щампосване на авансово взето решение, или да се легитимира анулация на към този момент оповестената дата. Това сподели пред БНР Боряна Димитрова от " Алфа рисърч ". 

По думите ѝ има висока степен на възможност изборите да се проведат през април: " Между 15 и 21 декември направихме изследване и регистрирахме 10% спад в желанието на хората да гласоподават спрямо допитване, което правихме през септември. В тази седмица на декември имаше изостряне на епидемиологичната конюнктура, неизясненост по какъв начин ще се развие рецесията. Колкото по-големи са страховете на хората, толкоз повече се снижава готовността за присъединяване в изборите... Рискът от ниска изборна интензивност не би трябвало да се подценява... Изследването сочи още, че в случай че изборите бяха през днешния ден, в Народното събрание биха влезнали шест партии. Преднината на ГЕРБ пред Българска социалистическа партия е едвам 2%. На трето място е партията на Слави Трифонов ", написа Novini.bg. 

Димитрова добави: " Начинът, по който ще бъде избрана датата на изборите, ще окаже въздействие върху метода, по който ще се гласоподава... Ако при едни избори на първи проект е стремежът да се притегли оптимален брой гласоподаватели, то на втори проект ще бъде умеенето да се убеди гласоподавателят какви са алените линии - в какви обединения една политически мощ може или не може да влезе... Не изключвам вид за нестабилна управническа коалиция ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР