Снимка БулфотоИскрено се забавлявах като слушах бившия министър Николай Ненчев

...
Снимка БулфотоИскрено се забавлявах като слушах бившия министър Николай Ненчев
Коментари Харесай

Каракачанов посече Николай Ненчев: Той лъже за ремонта на МиГ-29, защо да ги изхвърляме, щом може да ги използваме до 2030 г.

Снимка Булфото

Искрено се забавлявах като слушах някогашния министър Николай Ненчев преди мен. Той лъжеше. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в утринния блок на bTV във връзка прословутия ремонт на самолетите МиГ-29.

„ Николай Ненчев ме забавляваше. Той доста добре знае, че самите поляци отхвърлиха да ремонтират нашите МиГ-ове. Те закупуват аварийни елементи от Русия. След като направиха ремонт на нашите мотори без лиценз, руснаците ги заплашиха, че ще им спрат доставките на аварийни елементи и те ни отхвърлиха “, изясни военният  министър. Той уточни, че Полша употребява съветски аварийни елементи, а в Словакия има съветски екип на летището, който на място поддържа самолетите.
 
„ Има опция, с изключение на Русия, и фирма-посредник да извърши ремонт, само че по този начин цената ще набъбне “, посочи Каракачанов. По думите му, в случай че договорът за ремонта на самолетите бил подписан непосредствено с РСК „ МиГ “, а не посредством медиатор, сумата от 65 млн. лева е можело да бъде много по-малко за българския поданик.
 
Той съобщи още, че е засегнат от подправените вести, които се пускат по негов адрес. Отново по отношение на думите на Ненчев Каракчанов изясни, че следва сключване на рамков контракт за идващите 4 години за 81 млн. лева за поддръжка на до 15 самолета МиГ-29, т.е. всички, които имаме. Поръчваш частите, които са ти нужни, те идват тук, сега, в който ги поръчаш и тръгнат – плащаш  тези елементи, а не 40 млн. авансово напред “.
 
„ България като страна от някогашния руски блок има съветска военна техника. Такива са още 4 страни в НАТО. Няма страна, която да изхвърли цялото си въоръжение и да купи ново “.
 
„ Аз не разбрах, когато споделят „ Свалете съветската техника “, те какво оферират? “, попита Каракачанов. По думите му страната ни не може да извади 12 милиарда, с цел да подмени военната си техника, няма искащи и да ни създадат подарък. „ Страната ни може да употребява МиГ-овете си до 2029-2030 година Защо да ги изхвърляме? “, попита той.
 
Относно обтегнатите връзки сред Русия и Англия той съобщи: „ Не имам вяра да има нов боен спор. Никой не е толкоз вманиачен, с цел да го направи " - по този начин той разяснява предизвестието на премиера Борисов поради обострянето на връзките сред Русия и Англия.
 
По думите на вицепремиера, ръководещата коалиция у нас зависи от всеки от един от четирите участника – ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и „ Атака “, и в случай че някой се отдръпна, ще има рецесия. „ Но мисля, че това е нереално. Г-н Симеонов има едни визии, господин Симеонов има други визии. Времето лекува. Истината е, че не биваше да се излиза с толкоз остри позиции. Но това са вътрешни неща в нашата коалиция. Аз изобщо не мисля, че Русия е факто, който може да скапе държавното управление или да сътвори проблеми било в малкатакоалиция, било в огромната “, разяснява Каракачанов словесните нападки сред Волен Сидеров и Валери Симеонов.
 
„ Не е редно който и да е – без значение дали е римския папа или съветския патриарх, който и да е посетител на България да слага своя хазаин в такава обстановка “, сподели той във връзка държанието на съветския патриарх Кирил пред президента Румен Радев. Според него, преследвайки своите ползи на Балканите, Русия се изнервила още повече, откакто най-верният ѝ съдружник – Черна гора, се причисли към НАТО.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР