Снимка БулфотоИскаме оставката на кабинета - за 10 години докараха

...
Снимка БулфотоИскаме оставката на кабинета - за 10 години докараха
Коментари Харесай

Нинова към ГЕРБ: За 10 години заменихте думите „достъпност“ и „безплатност“ в здравеопазването с „връзки“ и с „пари“

Снимка Булфото

Искаме оставката на кабинета - за 10 години докараха опазването на здравето до там, че думите „ досегаемост “ и „ безплатност “, се заменят с „ връзки “ и с „ пари “. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на разискванията по вота на съмнение към кабинета „ Борисов “ 3 на тематика „ Здравеопазване “, написа Блиц.

 
Преди дебата Нинова честити празника на лекарите. „ Пожелаваме им да бъдат здрави, да имат сили, да продължат да оказват помощ и да лекуват българския народ. Призоваваме ги да бъдат дейни участници в диалозите и във вземането на решението за бъдещето на здравната система “, сподели Нинова, представена от Фокус.
 
„ Българска социалистическа партия за България “ желаеме оставка на държавното управление на Бойко Борисов за погрома на опазването на здравето в България. Вотът на съмнение е за последните две години от ръководството, само че Борисов ръководи България в последните 10. За тези 10 години той смени 9 министри, съвсем по министър на година и 8 шефове на НЗОК.
 
Резултатът през днешния ден е следният: парите за опазване на здравето в този интервал се усилват непрестанно и през днешния ден доближават 9 милиарда лева 4 милиарда лева, уважаеми българи, плащате от джоба си т.е. нарушено е вашето главно, обезпечено от Конституцията право за гратис опазване на здравето. Плащате за избор на екип, за медицински произведения, за консумативи над масата и под масата. В резултат на това ръководство опазването на здравето към този момент не подсигурява досегаемост, както е по Конституцията - 80% от лечебните заведения са в три огромни града “, съобщи още Нинова и разяснява, че една родилка би трябвало да пътува от Свищов до Велико Търново.
 
„ Общинските лечебни заведения банкрутират, те дължат към 500 млн. лева Пред затваряне са лечебните заведения във Враца, Ловеч, Видин, Стара Загора, Чирпан, Нова Загора, Девин и други, само че до тях и в дворовете на регионалните лечебни заведения изникват печеливши частни структури “, добави Нинова.
 
„ Уважаеми ръководещи, за 10 години докарахте системата до там, че „ досегаемост “ и „ безплатност “ би трябвало да замените с „ връзки “ и с „ пари “, в случай че нямаш едно от двете или и двете по едно и също време, си жертван “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
 
Тя уточни, че Българска социалистическа партия желае оставката на кабинета и поради лекарствената политика.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР