Снимка БулфотоИнфаркт и инсулт вместо отслабване са възможните последици от

...
Снимка БулфотоИнфаркт и инсулт вместо отслабване са възможните последици от
Коментари Харесай

бТВ: Опасна хранителна добавка може да предизвика инфаркт и инсулт

Снимка Булфото

Инфаркт и инсулт вместо намаляване са вероятните последствия от приема на рискова хранителна добавка. Продуктът се популяризира онлайн и дава обещание събаряне на килограми в подозрително къси периоди, предава БТВ.

Фитнес инструктор, прочут в обществените мрежи и в начин на живот средите, търгува с добавката, без да дава информация, че тя съдържа рисково за здравето вещество.

Тя може да бъде поръчана от персоналния уебсайт на инструктора Ричард Величков, който твърди, че е формален вносител на продукта в България. 

След интереса по тематиката, уеб сайтът му за здравословен метод на живот към този момент е деактивиран. На шишенцето на препарата написа единствено, че производител е „ Липовон Мексико ”.

За дистрибутор и вносител няма безусловно никаква информация, което, несъмнено, е нелегално и даже единствено поради това продуктът няма право да е на българския пазар. 

„ Освен с фитнес се занимавам и с една добавка за намаляване. Аз съм формален вносител на добавката „ Липовон ” за България. Като това е една международна добавка, която се създава в Мексико ”, споделя самият Ричард Величков.

В комерсиалния указател обаче няма компания, обвързвана с името на Ричард Величков. Търговия с продукта върви във „ Facebook ” и „ Инстаграм ” страницата му, както и в доста онлайн магазини без никакъв контакт за противоположна връзка.

Архивът на интернет демонстрира, че уеб адресите на мексиканския и българския „ Липовон ” са основани на една и съща дата преди 10 години. На  адреса на компанията, която се показва за вносител в българският уебсайт на „ Липовон ” се  оказва магазин за хидроизолация.

Влогърът Любомир Жечев се усъмнява в произхода на продукта и поръчва от 5 разнообразни уеб страницата.

„ За първи път на една от опаковките на поръчания артикул имаме посочен разпространител- Фирмата „ Виджони комерс ”. Ако извършите бърза инспекция в комерсиалния указател ще видите, че тази компания въобще не съществува ”, споделя Жечев.

Според формалната българска страница на добавката тя е комбинация от две билки. Истината обаче е, че в нея се съдържа вещество неразрешено за приложимост от Европейската организация по медикаментите.

„ При разбора на хранителната добавка „ Липовон ” е открито, че се съдържа лекарствено вещество сибутрамин, което крие риск за здравето на хората. Предизвиква мозъчни инсулти, инфаркти ”, разкрива доктор Румяна Йорданова,  шеф отдел в дирекция „ Контрол на храните " към БАБХ.

Въздействията от лекарството от време на време идват и директно след банкет. Не е належащо да минат години, а всичко може да стане в границите на 1-2 седмици.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР