снимка БулфотоИма много заболявания, при които пациентите ще имат полза

...
снимка БулфотоИма много заболявания, при които пациентите ще имат полза
Коментари Харесай

Иванчева: Трябва да се легализира марихуаната за медицински цели

снимка Булфото

Има доста болести, при които пациентите ще имат изгода от здравната марихуана, по тази причина тя би трябвало да бъде легализирана незабавно в България, заявих по-рано през днешния ден. Това мнение пазиме дружно със Зелен Младост и #Общество за #Нова #България, с които дружно се явяваме на изборите, разяснява във фейсбук Десислава Иванчева.

Ето какво написа тя:

Изброих част от заболяванията, върху които научни проучвания потвърждават, че марихуаната и нейните производни имат позитивен резултат. Не съм си ги измислила, а са потвърдени в редица проучвания, въз основата на които здравна марихуана може да се изписва от лекари и препаратите, приготвени от нея да се продават в аптеките в:

Германия, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Финландия, Гърция, Ирландия, Израел, Италия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Нова Зеландия, Македония, Норвегия, Полша, Португалия, Швейцария, Англия, Канада, Уругвай, Аржентина, Австралия, Бразилия, Чили и доста щати на Съединени американски щати.

И в много други страни, които можете да видите тук:

https://www.fool.com/…/marijuana…/marijuana-legalization/

A в България чиновническото безсърдечие даже пречи на проучвания в Българска академия на науките, където се създава лекарство против рак, точно основано на марихуана

Защо в България тематиката за здравната марихуана е табу, за какво политиците си вършат оглушки, с цел да не зацапат лъскавите си имиджи

Съвсем неотдавна Организация на обединените нации отстрани канабиса от листата на рисковите наркотични субстанции. И категорично уточни, че остава обект на надзор. Именно с узаконяване на здравната марихуана може да се реализира този надзор. У нас обаче избрани кръгове не желаят това да се случва, тъй като ще им се наложи да заплащат налози, а са привикнали да ловят риба в мътни води. Човешкият живот не ги интересува, по-важни са им парите. Поддържат възбраната с легенди, че видите ли, здравната марихуана има общо с опиатите, продавани на децата на България по улицата. Нямат полза да загатват, че едното се изписва против рецепта и се продава в аптеки. Забрана, която се поддържа от лоби на мутри, които пък покровителстват плантации с незаконна марихуана, с цел да натрупат пачки в чекмеджета. Тях не ги интересува, че на терминално заболели се изписва морфин, а масло от марихуана не се позволява. Защото е неразрешено...

Под предходния ми пост един човек се пошегува „ не приказва по този начин, че в този момент ще ти подмятат и здравна марихуана в багажника ”.

Каквото и да ми костват идеите, за които се боря, аз не се тормозя да назовавам проблемите с същинските им имена, а точно това качество и на сътрудниците от #Общество за #Нова #България ни сплоти.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР