Снимка БулфотоИлияна Йотова коментира слуховете, че с Румен Радев са

...
Снимка БулфотоИлияна Йотова коментира слуховете, че с Румен Радев са
Коментари Харесай

Йотова: Вече сме в предизборна кампания с президента Радев

Снимка Булфото

Илияна Йотова разяснява слуховете, че с Румен Радев са се отказали да се кандидатират за втори президентски мандат. Няма смяна в желанието ни с президента Румен Радев да се кандидатираме за втори мандат. Всичко останало са клюки. Вече сме в предизборна акция. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Мечтая си да има жена-президент. В това няма нищо неприятно. Дано сме дорасли за това “, разяснява още тя в " Денят онлайн “ по Нова нюз.

" Не съм чула от друго управление на политическа групировка, освен ГЕРБ, да дефинира Президентството като избирателен щаб. Това е толкоз обикновено, че ми е обидно да го разясня. Служебният кабинет е избран от Конституцията и извършва избрани задания. Той работи като всяко друго държавно управление и извършва вътрешните и външните функционалности на страната. То не предстои на парламентарен надзор, а отговорност за него носи президента “, посочи Йотова.

" В последните години се научихме доста лековато да използваме думите. По-важното е поръчката на вътрешния министър, който се колебае дали да отнесе случая със заплашван предприемач, до прокуратурата. Когато една институция не има вяра на друга ерозира доверието. Бойко Рашков е човек, който вдъхва убеденост. Аз персонално не съм чувала от него неистини. Не преглеждам хипотезата служебното държавно управление да продължи да ръководи и след изборите. Очаквам провеждането на едни почтени избори и образуването на постоянно държавно управление. Следващото деяние би трябвало да е сядане на маса и очертаването на целите на страната в идващите 2-3 години. Аз се опасявам от политика, в която няма ляво и дясно, призна Йотова и добави, че това би означавало, че има корпоративни ползи.

„ Ако се стигне до здрависване на всички, ще значи, че те ще са добре, а хората – зле. Нека да четем деликатно стратегиите “, прикани вицепрезидентът.

" По-важното е какво да се прави в България по-нататък, с цел да не затъва страната ни от ден на ден. Да запазим и дребното останало от българската стопанска система, с цел да няма повече банкрути. Ние нормално се слушаме, само че не се чуваме ", означи вицепрезидентът.

Илияна Йотова коментира необятната коалиция в ляво. „ За мен извънредно индикативен беше знакът, който се даде с АБВ. Събра се нещо, което не биваше да се разделя. Това е една естествена коалиция. Занапред би трябвало да има задълбочаване на тези връзки. Аз доста разгадавам на това обединяване “, сподели още вицепрезидентът, написа Novini.bg.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР