снимка: БулфотоИдеята за рождения ден е на германския колекционер Корнелиус

...
снимка: БулфотоИдеята за рождения ден е на германския колекционер Корнелиус
Коментари Харесай

На 18 януари се празнува международният ден на снежния човек

снимка: Булфото

Идеята за рождения ден е на немския колекционер Корнелиус Граетц. Датата е определена, тъй като единицата символизира метлата, а осмицата – тялото на снежния човек.

Сведенията за основаването на първия снежен човек остават прекомерно неразбираеми и непълни. Въпреки това Боб Екстайн, създател на книгата „ Историята на снежния човек “, загатва за съществуването на сходни снежни статуи още от средновековието. Той се базира на разнообразни изображения, открити в европейски музеи, галерии и библиотеки. Най-ранните сведения за съществуването на снежен човек, които Екстайн съумява да откри, са в библиотеката Koninklijkе в холандския град Хага в творбата „ Часослов “, която датира от 1380 година

Най-простият снежен човек се състои от 3 елементи, които съставляват 3 огромни снежни топки - най-голямата служи за основа, по-късно се поставя втората по величина и служи за торс и най-после най-малката за глава. Понякога за ръце служат клони, само че индивидът може да бъде и без ръце. Снежният човек " държи " лопата или метла. За очи най-често се употребяват въглени, носът е желателно да е от морков, а за уста могат да се употребяват дребни камъчета. На главата му има шапка, а към врата - шал.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР