Снимка: БулфотоХранителните продукти са поскъпнали, откакто започна пандемията у нас.Повишението

...
Снимка: БулфотоХранителните продукти са поскъпнали, откакто започна пандемията у нас.Повишението
Коментари Харесай

Хранителните продукти поскъпнаха

Снимка: Булфото

Хранителните артикули са поскъпнали, откогато стартира пандемията у нас.

Повишението е почнало от март, като най-вече са поскъпнали олиото, сиренето и кашкавалът.  От Държавната комисия по стоковите тържища и борсите изясняват разликата с рецесията поради COVID-19 и неприятни климатични условия.  Според техния разбор най-скъпо за клиентите е във Велико Търново, написа topnovini.bg.

Най-голямо е нарастването на цената на олиото. На едро литър се продава приблизително за 2.50 лева, а в магазина доближава 4 лева „ Есента беше доста суха, имаше и изсъхнало лято. Това рефлектира върху цената на слънчогледа ”, съобщи Владимир Иванов – ръководител на Държавна комисия по стоковите тържища и борсите, представен от Нова телевизия.

Млечните артикули също нарастват. Спрямо същия интервал предходната година краве сиренето е със 70 стотинки по-скъпо. На едро кг кашкавал  коства близо 11 лева Докато стигне до магазина цената му се подвига приблизително с 4 лева

Най-скъпо се продава във Велико Търново. Градът е преди всичко и по цена на каймата. На едро килограмът коства 7.80 лева За съпоставяне - в София доближава 7.20 лева, а най-евтина е каймата в Добрич – 3.90 лева за кг. В магазините се продава с най-малко 1.50 лева по-скъпо.

Пандемията е белязала и продажбите на ориз.

От Комисията не чакат фрапантни промени в цените до края на годината, нито проблеми с доставките и поучават да не се презапасяваме с храни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР