снимка БулфотоГолям брой раждания отчитат от столичните родилни отделения за

...
снимка БулфотоГолям брой раждания отчитат от столичните родилни отделения за
Коментари Харесай

Бейби бум в столичните родилни отделения за последните девет години

снимка Булфото

Голям брой раждания регистрират от столичните родилни отделения за тази година. 2360   бебета са се родили от началото на годината в общинската АГ болница " Шейново ", 2 260 бебета са проплакали в Първа АГ болница " Света София ".

" Ще приключим годината с един огромен брой раждания, максимален от последните 9 години, които сме имали. На Коледа особено се родиха 6 дечица, всички естествени раждания ", сподели пред Българска национална телевизия шефът на АГ " Шейново " доктор Румен Велев.

" Като се има поради, че годината беше доста тежка, изпълнена с всевъзможни рецесии, с всевъзможни обстановки, само че дръзвам да кажа, че се справихме не неприятно и че приключваме доста добре тази година. 13 майки с Covid-19 родиха здрави бебета, едно детенце единствено имаше антитела. Успяхме да опазим себе си, доста малко хора от личния състав на болничното заведение изкараха Covid инфекцията и то много леко. Успяхме да запазим всички останали пациенти, тъй като ние не можехме да спрем да работим. Всичко това ни изпълва с оптимизъм за идната година. Разбира се, със започването на имунизацията нещата ще стоят по много друг метод ", добавя доктор Велев.

Той си пожела по-здрава 2021-ва година и бейби взрив.

" Българинът в условия на тежки рецесии и на национални произшествия постоянно е излизал с нараснала раждаемост, с повече раждания, с цел да можем да се надигнем още веднъж и да продължим напред. Жилав народ сме и мисля, че и това нещо ще преживеем ".

Д-р Гергана Коларова е шеф на общинската Първа АГ болница " Света София ". Щастие за родилния дом е увеличението на броя на близнаците. Тази година, на 8 декември, в болничното заведение се роди втора двойка близнаци на семейство от София, които са заченати по натурален път и са пето и шесто дете в фамилията. Това се случва доста рядко в международен мащаб.

" Ние бяхме късметлиите, в частност, с помощта на професионализма и на високата подготовка на доктор Томи Попмарков. Всичките 6 деца са родени при него. Безкрайно доста се радваме когато фамилиите, околните, родителите на новородените бебчета са щастливи ", споделя доктор Коларова.

" Годината беше тежка, доста хора изгубиха живота си и аз бих се радвала на още повече деца. Винаги новото и това, което следва, би трябвало да бъде предстоящо с вяра, с положителни мисли, с очакване, че ще се случи нещо по-добро. Това положително обаче зависи от нас, доколко ще се случи. Зависи от това какъв брой доста са богати фантазиите ни, какъв брой желаеме да пристигна положително и при всички случаи тази смяна би трябвало да стартира от нас самите. Трябва да създадем идната си година по-щастлива, по-добра, по-успешна. Станахме задоволително мощни с цел да се преборим с провокациите ", оптимист е доктор Гергана Коларова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР