снимка БулфотоГолемите търговски центрове и нехранителни магазини да бъдат отворени

...
снимка БулфотоГолемите търговски центрове и нехранителни магазини да бъдат отворени
Коментари Харесай

Настояват моловете да отворят още в понеделник, а не едва на 1 май

снимка Булфото

Големите търговски центрове и нехранителни магазини да бъдат отворени още в понеделник, а не чак на 1 май. За това упорстват от Сдружението за съвременна търговия (СМТ). Според тях по този начин ще бъде избегнато усложняване на финансовата обстановка за някои компании, написа.

Здравният министър издаде заповед за разхлабване на ограниченията със период на деяние до края на месеца - 30 април. Обаче облекчаването на ограниченията не важи за огромните търговски центрове.

Ограниченията, които бяха наложени на 18 март и удължени на 30 март водят до извънредно тежки стопански последици освен за търговците, само че и за всички компании, свързани с ритейл бранша - снабдители на артикули, логистични, охранителни и фасилити мениджмънт компании и така нататък Всички те са сложени в шокова обстановка, защото при затваряне, на каквото сме очевидци сега, разноските на фирмите остават в съвсем цялостния си размер, а в това време приходите им са редуцирани съвсем до нула, декларират те.

Положението е изключително тежко за ритейлърите, които имат магазини в огромните търговски центрове вид " мол " и " ритейл парк " и най-много за тези с обекти само в тях. През последната година тези търговски центрове бяха затворени за почти 100 дни, в това число и в интервалите, в които се осъществят най-големи обороти като Коледа. В резултат на това търговците в тях записаха големи спадове на приходите и бяха принудени да освобождават чиновници, акцентират те.

Според тях ново удължение на затварянето на огромните нехранителни магазини и на комерсиалните центрове неизбежно ще докара до верижно утежняване на финансовото състояние на доста компании в бранша, до растеж на междуфирмената задлъжнялост и на безработицата, защото вероятно освобождение на чиновници би осигурило опция за опазване на действието на бизнеса и на позитивни резултати.

Държавата би трябвало да компенсира и поддържа фирмите от бранша. За разлика от дребните и междинни предприятия, огромните търговци могат да се възползват единствено от ограниченията " 60:40 ", " Заетост за теб " и " Запази ме ", през които е планувана отплата и поддръжка във връзка с разноските за труд и опазване на екипите. В същото време, при съвсем нулеви доходи, всички останали техни разноски не престават да текат, което води до доста тежки последствия за бизнеса. Ето за какво СМТ приканват за заслужено отнасяне на всички търговски компании, независимо дали са дребни или огромни, като се обезпечи подпомагането им равнопоставено. 

Те желаят да се разшири обсегът на стратегия " Запази ме " като в нея да могат да бъдат включени и чиновници на затворени обекти, които все още нямат право на обезщетения по мярката. Това са адвокати, финансисти, чиновници за отдалечено обслужване на клиенти, защита, поддръжка и по този начин нататък.

- Редуциране на налог здания и такса боклук за интервала на затваряне на обектите;

- Замразяване на данъчните заплащания за интервала на затваряне на обектите.

- -Освобождаване на засегнатите компании от налог облага за 2021 година.

- Тежките стопански последици не са оправдани от здравна позиция

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР