Снимка: БулфотоГолеми нехранителни хипермаркети в Бургас ще работят на площ

...
Снимка: БулфотоГолеми нехранителни хипермаркети в Бургас ще работят на площ
Коментари Харесай

Големи хипермаркети заобиколиха забраната на министъра и работят на площ до 300 кв. метра

Снимка: Булфото

Големи нехранителни хипермаркети в Бургас ще работят на повърхност до 300 кв.м, с цел да заобиколят министерската заповед.

Както е известно, в случай че са на по-голяма повърхност, би трябвало да затворят поради новия локдаун, заяви Флагман.БГ.

В момента мениджмънтът на част от огромните търговски обекти в Бургас разисква дали да не отвори на следващия ден сутринта, като се ограничи в повърхност до 300 кв.м, колкото е оптимално разрешената повърхност.

Най-обсъжданата концепция е да се обтегнат лентички на неизползваемата повърхност. Този вид са обсъждали съгласно неофициална информация на Флагман.БГ в магазина за спортни артикули „ Декатлон ”. Те даже са споделили на чиновниците си, че на следващия ден са на работа, само че в последните минути са пуснали нова заповед, че понеделник бил неработен ден.

При този вид, би трябвало само да се съблюдават рестриктивните мерки от 1 човек на 3 кв.метра. Т.е. - може да има до 100 индивида в магазина.

„ Информацията се мени всеки час. Засега на следващия ден няма да работим, ще могат да се вършат поръчки онлайн и клиентите да идват да ги взимат от магазина физически, в случай че желаят, само че няма да имат право да влизат вътре ”, сподели за Флагман.БГ чиновник на „ Декатлон ”. 

От магазин „ ЗОРА ”, който също има опция да приложи този модел, към този момент умуват какви ограничения да подхващат. „ Нищо не са ни споделили. Всяка заповед е предпоследна, тъй че чакаме до края на работния ден да ни оповестят дали на следващия ден сме на работа ”, сподели служителка на магазин „ ЗОРА ”.

Както към този момент писахме, сигурно на следващия ден ще затвори хипермаркет „ Джъмбо ”. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР