снимка: БулфотоФилипините редовно са разтърсвани от земетресения поради местоположението си

...
снимка: БулфотоФилипините редовно са разтърсвани от земетресения поради местоположението си
Коментари Харесай

Силно земетресение удари Филипините

снимка: Булфото

Филипините постоянно са разтърсвани от трусове заради местоположението си на тихоокеанския „ Огнен пръстен “ - дъга с интензивна сеизмична интензивност, която се простира от Япония през Югоизточна Азия през тихоокеанския басейн.

Силно земетресение удари един от островите на Филипините, оповестиха от Американската работа за геоложки изследвания /USGS/ и локалните управляващи.

Дълбокото земетресение с магнитуд 5,7 раздруса провинция Батангас на остров Лузон в 1:12 ч. локално време, като жителите на близката столица Манила бяха събудени от мощното разлюляване на жилищата им, съобщи Агенция Франс Прес и Днес бг.

Земетресението е записано на дълбочина 98 километра, заяви USGS. Местната сеизмологична организация предизвести за вероятни вреди от вторични земетресения.

Дълбоките земетресения предизвикват по-малко вреди от плитките земетресения.

Властите наоколо до епицентъра обявиха, че не са получили никакви известия за вреди или жертви на земетресението.

„ Беше в действителност мощно “, споделя Хосе Клайд Яйонг, офицер от службата по бедствията в град Тагайтай в прилежащата провинция Кавите.

" Досега няма неприятни произшествия, свързани със земетресението ", съобщи Яйонг.

Леонардо Тристан, офицер по бедствия в град Лоок на западния остров Миндоро, съобщи, че силата на земетресението е принудила някои поданици да избягат под паника на открито.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР