снимка: БулфотоФилипините редовно са разтърсвани от земетресения поради местоположението си

снимка: БулфотоФилипините редовно са разтърсвани от земетресения поради местоположението си ...

Силно земетресение удари Филипинитеснимка: Булфото

Филипините редовно са разтърсвани от земетресения поради местоположението си на тихоокеанския „Огнен пръстен“ - дъга с интензивна сеизмична активност, която се простира от Япония през Югоизточна Азия през тихоокеанския басейн.

Силно земетресение удари един от островите на Филипините, съобщиха от Американската служба за геоложки проучвания /USGS/ и местните власти.

Дълбокото земетресение с магнитуд 5,7 разтърси провинция Батангас на остров Лузон в 1:12 ч. местно време, като жителите на близката столица Манила бяха събудени от силното разклащане на жилищата им, предаде АФП и Днес бг.

Земетресението е регистрирано на дълбочина 98 километра, съобщи USGS. Местната сеизмологична агенция предупреди за възможни щети от вторични трусове.

Дълбоките трусове причиняват по-малко щети от плитките трусове.

Властите в близост до епицентъра заявиха, че не са получили никакви съобщения за щети или жертви на земетресението.

„Беше наистина силно“, казва Хосе Клайд Яйонг, офицер от службата по бедствията в град Тагайтай в съседната провинция Кавите.

"Досега няма неприятни инциденти, свързани със земетресението", заяви Яйонг.

Леонардо Тристан, офицер по бедствия в град Лоок на западния остров Миндоро, заяви, че силата на земетресението е принудила някои жители да избягат панически навън.

 

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg