Снимка БулфотоФактическото индивидуално потребление (ФИП) у нас възлиза на 56%

...
Снимка БулфотоФактическото индивидуално потребление (ФИП) у нас възлиза на 56%
Коментари Харесай

Потреблението на глава от населението у нас - 1/2 от средното в ЕС

Снимка Булфото

Фактическото самостоятелно ползване (ФИП) у нас възлиза на 56% при 100% приблизително за Европейския съюз.

Това ни слага на последно място по този индикатор. На противоположния полюс е дребният град-държава Люксембург със 134%, съгласно статистиката на Евростат, показана от Национален статистически институт, написа offnews.bg .  

Фактическото самостоятелно ползване (ФИП) мери материалното богатство на семействата. През 2018 година показателите на физическия размер на равнище ФИП на човек от популацията, изразено в стандарти на покупателната дарба (СПС), демонстрират отчетлива разлика сред страните от Северна Европа и тези в Централна и Източна Европа.

Данните, оповестени от Евростат, са основани на ревизираните паритети на покупателната дарба (ППС) и на последните настоящи данни за Брутният вътрешен продукт и популацията. 

През 2018 година 10 страни членки означават ФИП на човек от популацията над междинното ниво за 28-те страни от Европейски Съюз. Равнището е най-високо в Люксембург - 34%, следвана от Германия - 20% над междинното за ЕС-28 равнище. Австрия, Дания, Белгия, Нидерландия, Обединеното кралство, Финландия, Швеция и Франция регистрират равнища сред 7 и 17% над междинното ниво за Европейски Съюз.

ФИП на човек от популацията за четиринадесет страни членки варира до 30% по-ниско от междинното ниво за ЕС-28. В Италия, Ирландия, Кипър и Испания нивата на ФИП на човек от популацията са до 10% под междинното за ЕС-28, като в Литва, Португалия, Чешката република и Малта са от 10% до 20% по-ниски, а в Словения, Гърция, Полша, Естония, Словакия и Румъния - от 20% до 30% по-ниски от междинното ниво за блока.

Четири страни членки бележат ФИП на човек от популацията повече от 30% под междинното за Европейски Съюз ниво. Латвия, Хърватия и Унгария имат от 30% до 40% по-ниско ниво, а България има над 40% по-ниско ниво на този индикатор от неговото приблизително равнище за страните от Европейски Съюз.

Брутният вътрешен продукт е главният измерител на икономическата интензивност. През 2018 година Брутният вътрешен продукт на човек от популацията, измерен в СПС, е в границите от 51% в България до 261% в Люксембург по отношение на неговата междинна големина в 28-те страни членки на Европейски Съюз.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 1 минута) Рейтинг: 3670 | Одобрение: -8035 Как по този начин, бе? Магазините са постоянно цялостни и сельовците пълнят червото като за последно! Хич не е 56%, а 156, единствено им вижте бирените шкембета на сельовците на Севера и дебелите гъзове на селянките им!A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР