Снимка БулфотоЕлитен наш професор направи любопитен коментар за сложните отношения

...
Снимка БулфотоЕлитен наш професор направи любопитен коментар за сложните отношения
Коментари Харесай

Проф. Илчев: Македонците държат на своето разбиране за историята, но и ние не можем да отстъпим от нашето

Снимка Булфото

Елитен наш професор направи любопитен коментар за комплицираните връзки сред България и Северна Македония.  " Македонците не желаят да трансформират безусловно нищо в своето схващане за историята, ние не можем да отстъпим от своето, така ще си останем две страни, всяка от които си има своя версия за историята, от която за жалост никой в Европа не се интересува. Въпросът е в ръцете на политиците. Ако те желаеха да създадат нещо действително, трябваше да изпълнят това, което беше заложено в Договора и от което нищо не беше направено ". коментарът направи в изявление за БНР проф. Иван Илчев, член на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителни въпроси между България и Република Северна Македония. 

Според него европейските страни не разбират за какво е разногласието ни и не се слага искане към Северна Македония да се откаже от явно неправилни тълкувания на македонската история, а се слага единствено към България:

" В това е нашата голяма виновност, че ние в продължение на десетилетия не направихме нищо, а единствено говорихме ".  Проф. Илчев изрече удивление, че в Европа имат вяра на всичко, казано от македонските политици:

" Те приказват от името на македонския народ, а м РСМ 25% от популацията няма нищо общо с историята на Македония. Ако приказваме за най-древно население на Балканите, това са албанците. Очевидно външнополитическият напън се употребява за вътрешнополитически цели в РСМ ".

По думите на историка РСМ е подписала Договор, който не извършва, нищо не ѝ пречи да подпише и пътна карта, която също да не извършва, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР