Снимка БулфотоЕдин от силните хора в Демократична България обяви какви

...
Снимка БулфотоЕдин от силните хора в Демократична България обяви какви
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Кабинет без ГЕРБ или нови избори? Има рискове за държавата и при единия, и при другия вариант

Снимка Булфото

Един от мощните хора в " Демократична България " разгласи какви са разновидностите за сформиране на държавно управление.  В момента се борят две трендове - кабинет без ГЕРБ или нови избори. Има опасности за страната и при единия, и при другия вид. Утре сме свикали съвещание, с цел да обсъдим тези въпроси. В политиката има базови принцип, един от тях е, че поддръжката в политиката се търси, не се носи на тепсия.

Това сподели ген.Атанас Атанасов, съпредседател на „ Демократична България “. 

Той уточни, че „ Демократична България “ има подготвеност да ѝ бъде връчен мандат. „ Въпрос на добра политическа воля е да се концентрира публичната поддръжка, която имат партиите на митинга, с цел да се получи болшинство в Народното събрание и сформиране на държавно управление. Основният въпрос, който би трябвало да бъде решен, е - ще се сформира ли държавно управление, или ще се отиде на нови избори “, безапелационен бе той. 

 „ Има и един механически въпрос за решение - цялото държавно управление на Борисов без един министър са определени за народни представители, а съгласно Конституцията това е несъвместимо. Съществува риск при гласоподаване в Народното събрание решенията да бъдат атакувани пред Конституционния съд. Министрите би трябвало да изоставен Народното събрание, рискуваме да влезем в конституционна рецесия “, предвижда Атанасов. 

Според Атанасов е значимо ръководството на парите на жителите, което е обвързване на Народното събрание, а не на премиера, както до момента.  „ Искаме да се обясни финансовото положение на страната. Важен проблем за решение е здравната рецесия. Това са значими въпроси, които желаят бързи решения “, написа Novini.bg. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР