Снимка БулфотоЕдин от известните наши политици коментира кои са причините

...
Снимка БулфотоЕдин от известните наши политици коментира кои са причините
Коментари Харесай

Крум Зарков: БСП трябваше да заяви еднозначно подкрепата си към Румен Радев

Снимка Булфото

Един от известните наши политици разяснява кои са аргументите за слабия резултат на Българска социалистическа партия на изборите и уточни грешките на партията.  „ Заявката за поддръжка за държавно управление на Слави Трифонов е непремерена. Трябва да запазим достолепие, като заявим политическите темели, които са значими за нас. Всички в този момент бягат от отговорността кой ще е отговорен за най-вероятните бързи предварителни избори. Отговорността се носи съразмерно на изборния резултат “. 

Това сподели Крум Зарков, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия в оставка. 

Според него, „ защото политиците непрестанно намират метод да се измъкват, да се снишават, да бягат от отговорност, поради това сме в такава обстановка и колкото и анализаторите да се пробват да редят ребуси, тя е политически невъзможна “.

Зарков очерта три аргументи за резултатите от изборите за Българска социалистическа партия. „ Политическа, партийна и организационна. Основната политическа причина е в амбивалентното държание към кандидатурата на президента Румен Радев. Трябваше да заявим еднопосочно поддръжката си към него. Прекият избор на водач на Българска социалистическа партия е значима промяна, която извършихме. Но ние не станахме очевидци на консолидация, а на продължаващо разделяне. Партията ни има нужда от консолидация. Българска социалистическа партия няма толкоз потребност от водач, колкото още веднъж да замязя на общественост. Това важи и за България. Трябва ни началник, който да освободи капацитета на хората “, безапелационен бе той. 

По думите на Крум Зарков „ оставката на Корнелия Нинова е лична отговорност, само че тя би трябвало да признае, че лидерският въпрос е отворен. „ Нинова не може да бъде заменена тук и в този момент, има процедури. Следователно е належащо тя да разбере обстановката, в която се намира, дългогодишните ѝ критици да не се изкушават да търсят реванш незабавно, а всички ние да заработим за консолидацията на партията, а не за спомагателното ѝ разцепление. Трябва да възстановим груповия разсъдък в партията и то още в събота на Националния съвет “, разкри той. 

Прогнозата на Зарков е за предварителни парламентарни избори, написа Novini.bg. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР