Снимка: БулфотоДоц. Атанас Мангъров отправи критики към служебния здравен министър

...
Снимка: БулфотоДоц. Атанас Мангъров отправи критики към служебния здравен министър
Коментари Харесай

Мангъров: Не съм фен на Кантарджиев, но Кацаров забърка кашата, която сега ние сърбаме

Снимка: Булфото

Доц. Атанас Мангъров насочи рецензии към служебния здравен министър Стойчо Кацаров. По думите му, предлагането да отпаднат лимитите за лечебните заведения ще зарадва доста ръководители на лечебни заведения, най към този момент частните.

Лимитите се вкараха, тъй като Здравната каса се източваше. Трябва да се раздели заплащането на труда, акцентира той. Според Мангъров медицинския труд би трябвало да се обезпечи по отношение на натоварването и квалификацията им. Най-голямата несгода е, че парите следват пациента. Болниците не са автосервизи - те са лечебни заведения.

Те са като пожарните - когато има доста пожари, би трябвало да се заплаща повече. (...) Трябва да се дефинира от какъв брой лекари, санитари и медицински чиновници имаме потребност, тъй като сега има голям дисонанс. Лекарите получават всеобщо сред 1000 и 2000 лв., а други по - 20 000 - 30 000 лв. на месец.

Не съм почитател на Кантарджиев, само че Кацаров забърка кашата, която в този момент ние сърбаме. Това призна още доцент Атанас Мангъров.

Той уточни, че има голям брой нередности около престоя на пациенти в лечебни заведения поради дълги клинични пътеки.

" Кацаров изиска персоналните лекари да не са непрекъснато разполагаем. Личните лекари са основани като институция. Те трябваше да наемат други хора, да наемат сестри, с цел да обезпечат наряди 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Първоначално се мислеше, че получават положителни хонорари. По-късно стана ясно, че не получават нищо. (...) По време на пандемията персоналните лекари излязоха от играта ", добави Мангъров.

 
Промяната на цените на клиничните пътеки няма да докара до нищо, нелепост е. Фокусите, които се вършат, са да се изкарват повече клинични пътеки, като по този метод да има по-високи хонорари. Трябва да има закрепено възнаграждение на медицинския труд, а не да се разчита на пътеките, безапелационен бе Мангъров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР