снимка БулфотоДоста критична оценка за работата на 44-ия парламент дава

...
снимка БулфотоДоста критична оценка за работата на 44-ия парламент дава
Коментари Харесай

Герджиков: Позитивното нещо в 44-ия парламент е, че завърши мандата си, друго няма

снимка Булфото

Доста сериозна оценка за работата на 44-ия парламент дава проф. Огнян Герджиков. Според него едно от дребното му достолепия е, че е приключил мандата си. Според него продукцията на това национално заседание е с доста ниско качество. Това разяснява Герджиков в енитервю за БНР.

По думите му парламентаристите през последните години непрестанно показват непознаване или неуважение на правото:

" Всеки идващ парламент демонстрира неглижиране на правото ".

Проф. Герджиков акцентира, че внасянето на плана на ръководещите за нова Конституция е било по абсурден за правото начин.

Огромното количество на хора с принадлежност към някогашната Държавна сигурност той уточни като най-огорчаващото в листите на претендентите за народни представители в идващия парламент. Според него и дребният брой адвокати измежду кандидат-депутатите не е добър знак.  

Прогнозите на Герджиков са за ниска изборна интензивност на изборите на 4 април и доста мъчно сформиране на държавно управление по-късно:

" Политическа неустойчивост в условия на пандемия е нещо доста неприятно. Дано политиците, които влязат в идващия парламент, да имат визия, че ще би трябвало да създадат известно оттегляне поради стабилността на страната. Трябва да се обединят към една стратегия, която да е в името на България и да я следват. Теоретично е допустимо програмно държавно управление, само че това е комплицирано за прогнозиране. Добре би било да се направи необятна коалиция, в случай че се види, че няма различен метод ".

Според него не е изключена опцията наесен да има нови парламентарни избори, които да се проведат дружно с президентските.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР