Снимка: БулфотоДопълнителни 40 милиона лева е поискало Министерство на здравеопазването

...
Снимка: БулфотоДопълнителни 40 милиона лева е поискало Министерство на здравеопазването
Коментари Харесай

Здравното министерство иска още 40 млн. лв. за медиците от спешните центрове

Снимка: Булфото

Допълнителни 40 милиона лв. е поискало Министерство на здравеопазването за в допълнение материално стимулиране на всички медици на първа линия от незабавните центрове в страната. Това заяви пред публицисти министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов в Пазарджик след съвещание на Областния спешен щаб, предава Българска телеграфна агенция.

Той изясни, че парите могат да се обезпечат от преструктуриране на европейски фондове. До момента, от общо 7400 чиновници в центровете за незабавна здравна помощ, по 1000 лв. върху заплатите си получават към 2500 души, сподели още министърът и увери, че се поставят всички старания за намиране на спомагателен финансов запас.

По мотив обстановката със инфектираните с COVID-19 чиновници на ЦСМП в Пазарджик проф. Ангелов осведоми, че с изключение на към този момент оповестените шест позитивни проби, през днешния ден има и още една. С изключение на един фелдшер, който е на белодробна вентилация в Интензивното поделение на МБАЛ- Пазарджик, всички останали са безсимптомни и са на домашна изолираност, посочи здравният министър. Той увери, че няма заплаха ЦСПМ в регионалния град да прекрати активността си, тъй като са командировани чиновници от другите филиали в региона, направен е график и са обезпечени екипи. Министърът дефинира огнището в ЦСМП като " следено и санирано ". Проф. Костадин Ангелов още веднъж прикани за съблюдаване на обикновените противоепидемични ограничения. По думите му на този стадий не се постанова стягане на ограниченията против разпространяването на болестта от ковид.

Заместник-директорът на Регионалната здравна ревизия в Пазарджик доктор Хюля Шериф изясни, че епидемиологичните изследвания сочат, че най-вероятно болестта в незабавния център е пристигнала " по битов път извън, посредством контактни лица от първи ред, а не от личния състав ". В отговор на журналистически въпрос, доктор Шериф удостовери, че умрелият от COVID-19 в УМБАЛСМ " Пирогов " - София 43-годишен мъж от Пазарджик е заместник- шефът на ОД МВР- Пазарджик комисар Светослав Телбизов.

По-късно довечера министър Ангелов дружно с регионалния шеф Стефан Мирев ще посети МБАЛ- Пазарджик, с цел да се запознае на място с организацията на работа в битката с ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР