снимка БулфотоДобруджанеца Тодор Петров изпрати изключително тежко писмо до редакцията

...
снимка БулфотоДобруджанеца Тодор Петров изпрати изключително тежко писмо до редакцията
Коментари Харесай

Писмо от Добруджа до Борисов и Ангелов: Един човек почина в адски мъки, молейки за глътка въздух

снимка Булфото

Добруджанеца Тодор Петров изпрати извънредно тежко писмо до редакцията на , в което разказва историята на Стойчо Стойчев. Мъжът умрял, молейки се за глътка въздух. ”Трудно е да бездействаш и наблюдаваш по какъв начин твой непосредствен се мъчи, само че нямаш избор, защото МБАЛ Добрич АД е най-хубавото, с което разполагаш. ”, написа той. Лечебното заведение от години страда от липса на финансов запас за застраховане на естествената си работа и също по този начин от липса на личен състав., прибавя създателят.

Ето цялото писмо на Тодор Петров:

ДО Г–Н КОСТАДИН АНГЕЛОВ
ДО Г–Н БОЙКО БОРИСОВ
Отворено писмо

Уважаеми господин Ангелов,
Уважаеми господин Борисов,

Пише Ви един добруджанец налегнат от горест, безпокойствие, боязън, яд и вяра. Тази палитра от усеща бе подбудена от репортажа на Миролюба Бенатова в Алтернативата по ТВ1 на 25.01.2021г. В това следствие става дума за един добруджанец на 85г., споделя се Стойчо Стойчев. Познавате ли го? Съмнявам се, в нашия край нямаме огромни инфраструктурни планове, които да инспектирате, заради тази причина не чакам да сте пътували до Добруджа скоро. Ако би трябвало да съм почтен, и аз не го познавам, само че се разстроих от това, което е претърпял, тъй като се наложи да изпита на гърба си цялата непросветеност на държавното ръководство и неспособността на водещи политически фигури да овладеят здравната рецесия в страната.

Тъжно ми е за неговото семейство, което цялостен живот ще помни, че Стойчо Стойчев е умрял, молейки се за въздух. Чиста човешка съпричастност към болката на едно нормално семейство като моето, което е подвластно от решенията на хора като Вас. Трудно е да бездействаш и наблюдаваш по какъв начин твой непосредствен се мъчи, само че нямаш избор, защото МБАЛ Добрич АД е най-хубавото, с което разполагаш. Знаете ли, господа, че към 31.12.2018г. популацията на област Добрич е 173 831 души - това съставлява 2.5% от популацията на страната. Знаете ли какъв брой лечебни заведения обслужват всички тези 173 831 души? Ще Ви оказа помощ с отговора – ТРИ многопрофилни лечебни заведения, които се намират в Добрич, Каварна и Балчик. Интересното в този проблем е, че съгласно „ Анализ на активността на МБАЛ Добрич АД към 31.03.2020г. “ и „ Програма за стабилно развиване на активността на „ МБАЛ-Добрич АД за 2017г. “ лечебните заведения в Балчик и Каварна „ (...) не разполагат с нужния потенциал и равнища на подготвеност за оказване на незабавна и неотложна помощ(...) “, а МБАЛ-Добрич АД „ (...)е единственото лечебно заведение в района, което разполага с нужния потенциал и съоръжение, отговарящо на високите условия на Медицинските стандарти по главните медицински специалности и разполага със Спешно приемно поделение на територията си(...) “. Това е много далновидно, няма пари за доста лечебни заведения, дано да има една, само че да е добра. За страдание се постанова да напиша тези думи иронично.

Ето тук се появява моето безпокойствие - лечебно заведение, което от години страда от липса на финансов запас за застраховане на естествената си работа и също по този начин от липса на личен състав. Мисля, че е редно и да повдигнем тематиката с неприятните условия в стаите на пациентите, неналичието на качествена съвременна инсталация, и в този момент е моментът да попитам за една система за О2, която работи на правилото, изтъквам: „ ще чукнеш апаратчето и въздуха ще тръгне “. Тревожа се за всички останалите 173 830 души в региона, в случай че им се наложи да се лекуват в същата тази болница, дали ще съумеят в точния момент да „ чукнат апаратчето “.

След безпокойството, изпитах боязън, най-силното възприятие от всички. Страхът се появи откакто разбрах, че МБАЛ Добрич АД е получила оценка „ отличен “ от Акредитационния съвет (Заповед №17-18/21.04.2017г., подписана от министър Илко Семерджиев). Това значи, че болница, която си сменя управлението 3 пъти за 5 години, без задоволителен финансов запас и без задоволително експерти, има право да образова бъдещи такива. Има известна логичност в това решение, само че мисля, че е значимо да се конкретизира по какъв начин тъкмо се слага самата оценка. Правилната методология е написана в „ Наредба № 18 от 2005 година за критериите, индикаторите и методиката за акредитация на лечебните заведения “, където някои от изброените в Приложение №1 ми привлякоха вниманието.

• Критерий № 3
3.1. Изпълняват се в период предписанията на органите на районните здравни инспекции съгласно настоящите в страната здравни правила и условия.
3.2. Съответствие на наличната здравна инсталация и съоръжение с условията на медицинските стандарти за равнището на подготвеност на обособените структури на лечебното заведение.
3.3. Над 80 % от здравната инсталация в лечебното заведение, която се изисква за равнището на подготвеност на съответната конструкция, е с година на произвеждане след 2000 година
3.4. Извършва се периодическа профилактика и поддръжка на наличната здравна инсталация.

Ето тук се появи гневът, господа политици.

• Извършва ли се периодическа профилактика и поддръжка на налична здравна инсталация, или този модел работи с почукване?
• Нормално ли е да продължава казусът с лекуването на коронавирус заболели, откакто на 11.08.2020г. сменихте управлението на болничното заведение тъкмо с тази цел?
• Изхарчените 244 737 лева от дарения за нова инсталация, които също са добре пристигнали, само че не можеше ли да се направи и една профилактика на системата за О2?
• Защо и в здравната система решаваме проблемите на правилото на ГЕРБ – ремонт на ремонта и покриване на проблем с нов?
• Защо лятото не се употребява практично и лечебните заведения от равнището на тази в Добрич да се подобрят и приспособяват за втората вълна от Ковид-19?
• Защо продължавате да жертвате живота на елементарния български жител поради властта и парите, които по този начин обожавате?
• Как спите на „ мека пухена възглавничка “, когато ние елементарните хора се молим за глътка О2?
• Защо влагаме милиарди в огромни инфраструктурни планове по време на невиждана здравна рецесия в страната?
• Защо имунизираме по 20 души дневно?

Господин Борисов, аз също съм инфектиран с Ковид-19 сега, само че не ми пречи. Изпитвам зной, стеснение и общо неразположение от вируса „ ГЕРБ 2011-2021 “. Симптомите на вируса „ ГЕРБ 2011-2021 “ са корупция, 111-то място по независимост на словото, рекет, шуробаджинащина, безвластие и беднотия. Мисля, че е време ние всички да чукнем апаратчето и въздуха да тръгне.

БЕЗ почитание: Тодор Петров

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР