снимка: БулфотоДневните температури още ще се повишат и максималните ще

...
снимка: БулфотоДневните температури още ще се повишат и максималните ще
Коментари Харесай

Много студена сутрин в четвъртък, но през деня температурите ще достигнат 11 градуса

снимка: Булфото

Дневните температури още ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 6° и 11°.

У нас в околните дни ще духа сдържан и мощен югозападен вятър и стоплянето ще продължи.

След дни наред с минусови температури, времето стартира да се затопля. Причината - транспорт на по-топъл въздух от югозапад, който ще продължи и в събота и неделя- оптималните температури ще бъдат над 10°, а минималните - към този момент на всички места позитивни.

И на следващия ден обаче, утрото ще e мразовито с температури сред минус 6° и минус 1°. В София, след минимална температура минус 8° през днешния ден, упованията за на следващия ден са за минус 5°. След среднощ от югозапад ще стартира нарастване на облачността и денем над страната ще има раздрана междинна и висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан югозападен вятър.

Дневните температури още ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 6° и 11°.
Умерен и мощен югозападен вятър в планините и значително стопляне там - по най-високите върхове сутринта ще е към минус 12°, следобяд - към минус 6°.

В курортите оптималните температури ще са от 3° на Пампорово до 6° в Банско. На Алеко и на следващия ден ще остане малко под нулата. Облачността ще е раздрана, намаляваща до слънчево време.

По-високи температури на следващия ден и в останалата част от Балканите и към този момент превалявания единствено от дъжд. Превалявания от дъжд ще има и в Западна Европа. Дъжд и сняг ще вали на Британските острови. Слаб сняг ще превали в Словакия. Сняг ще вали и на доста места в Европейска Русия.

У нас в околните дни ще духа сдържан и мощен югозападен вятър и стоплянето ще продължи, само че ще е по-облачно, а тук-там в събота и неделя ще превали, при тези температури - дъжд. В понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад. С него ще стартира да нахлува по-студен въздух и температурите ще се намалят. Ще има и валежи, към момента най-вече от дъжд.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР