Снимка: БулфотоДържавният глава на България направи изявление, след като бе издигната

Снимка: БулфотоДържавният глава на България направи изявление, след като бе издигната ...

Радев: Президентството се утвърди като стълб на стабилност и държавностСнимка: Булфото

Държавният глава на България направи изявление, след като бе издигната кандидатурата му за втори мандат.

На фона на безпрецедентния срив на доверие в политическата система и институциите, на общата криза на законността, президентството се утвърди като стълб на стабилност и държавност. Това каза президентът Румен Радев на Учредителното събрание на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата им с вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат на президентските избори на 14 ноември.

Румен Радев посочи, че и "в най-тежките времена на непрестанна обсада, на непрекъснати атаки и манипулации", с Илияна Йотова не са се отклонили от мисията си да отстояват държавността и интересите на българите, да бъдат коректив и последна бариера срещу беззаконието и лобизма, да фокусират общественото внимание върху недъзите на политическата система, да задават дневен ред по важни въпроси, да обединяват около значими каузи, да работят за модернизацията на България, да отстояват българския национален интерес.

Вярваме, че президентската институция символизира единството на нацията, но не като ням свидетел на беззаконието, не като гарант на комфорта на облагодетелстваните, каза Радев.

Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, на лъжци с излъгани, единението е осъзнато обединение около демократични ценности, около гражданската воля да се търсят и следват съдбовно значими обществени цели, каза още президентът, пише Novini.bg.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg