Снимка: БулфотоДържавният глава на България направи изявление, след като бе издигната

...
Снимка: БулфотоДържавният глава на България направи изявление, след като бе издигната
Коментари Харесай

Радев: Президентството се утвърди като стълб на стабилност и държавност

Снимка: Булфото

Държавният глава на България направи изказване, откакто бе издигната кандидатурата му за втори мандат.

На фона на невиждания срив на доверие в политическата система и институциите, на общата рецесия на законността, президентството се утвърди като дирек на непоклатимост и държавност. Това сподели президентът Румен Радев на Учредителното заседание на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата им с вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат на президентските избори на 14 ноември.

Румен Радев посочи, че и " в най-тежките времена на непрестанна блокада, на непрекъснати офанзиви и операции ", с Илияна Йотова не са се отклонили от задачата си да отстояват държавността и ползите на българите, да бъдат коректив и последна преграда против беззаконието и лобизма, да концентрират публичното внимание върху недъзите на политическата система, да задават дневен ред по значими въпроси, да сплотяват към значими дела, да работят за модернизацията на България, да отстояват българския народен интерес.

Вярваме, че президентската институция символизира единството на нацията, само че не като глух очевидец на беззаконието, не като поръчител на комфорта на облагодетелстваните, сподели Радев.

Единството не е машинален общ брой на грабители с ограбени, на лъжци с излъгани, единението е осъзнато обединяване към демократични полезности, към гражданската воля да се търсят и следват съдбовно значими публични цели, сподели още президентът, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР