снимка БулфотоДа се разследват случаите на полицейско насилие по време

...
снимка БулфотоДа се разследват случаите на полицейско насилие по време
Коментари Харесай

ИМВ настоява за разследване на полицейското насилие по време на протестите

снимка Булфото

Да се проверяват случаите на полицейско принуждение по време на митингите против последното държавно управление на Борисов. За това упорстват от „ Изправи се! Мутри вън! “, съобщи БГНЕС.

Манолова отговори на рецензиите и обвиняванията, отправени от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова към новите партии в Народното събрание, че не са подкрепили предлагането на левицата за налагането на подобен мораториум.

Така, съгласно Нинова, тези политически сили са помогнали за „ бетонирането на Бойко Борисов в бранша на енергетиката “, защото отиващият си кабинет е почнал незабавна смяна на бордовете в енергийните сдружения.

Според Манолова обаче повода за неналичието на поддръжка за предлагането на Българска социалистическа партия е неговото непрецизно формулиране, което щяло да даде опция да то бъде атакувано пред Конституционния съд.

От парламентарната група внасят още и промени в Закона за лечебните заведения и Закона за обществените предприятия, които да дадат опция на съответните министри да афишират нови състезания за ръководители на сдруженията с държавно присъединяване, които да се проведат „ транспарантно и съгласно разпоредбите “.

Проекторешението за налагане на мораториум върху покупко-продажби и назначения на кабинета ще бъде прегледано още през днешния ден на съвещанието на Комисията по правни въпроси, а по-късно и в пленарна зала по време на утрешното съвещание.

От групата на „ Изправи се! Мутри вън! “ оповестиха още, че събират и подписи за основаване на парламентарна комисия, която да ревизира сигналите за полицейско принуждение по време на летните митинги през 2020 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР