Снимка: БулфотоЧрез отворено писмо, подписано от участници в 65-тата ветроходна

...
Снимка: БулфотоЧрез отворено писмо, подписано от участници в 65-тата ветроходна
Коментари Харесай

Ветроходци с отворено писмо заради проблема с базата им

Снимка: Булфото

Чрез отворено писмо, подписано от участници в 65-тата ветроходна регата „ Трети март “, спортисти, трениращи в състезателен клуб Черно море –Бриз, родители и съидейници, за следващ път насочват вниманието към казуса  –  трениращите ветроходство  нямат естествен достъп до лодките в акватория на Варненското езеро, базата на Семеен кодекс „ Черно море – Бриз “, от решаващо значение за развиването на този спорт.

Писмото е подкрепено от уредниците на регата „ Трети март “ – състезателен клуб „ Черно море – Бриз “ и МК „ Приятели на морето “ – Варна.

Ето и целият текст:

ДО МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ОТВОРЕНО писмо
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,
65 — тата ветроходна регата „ Трети март “, държавно състезание на ЯЛ-6, бе белязана от противен казус, обвързван с организацията и провеждането на проявата. Достъпът до лодки и съдийски плавателни съдове в акваторията на Варненското езеро, пред базата на „ Спортен клуб Черно море — Бриз “, разрастващ спорт ветроходство, се оказа неосъществим заради построено солидно железно ограждение с врата с катанец от различен „ Спортен клуб Черно море Бриз Кану-Каяк ”, което е ситуирано в изключителна държавна благосъстоятелност — съществуваща мостова структура във водите на Варненското езеро. Това попречва провеждането на регатата, с която по традиция се открива ветроходния сезон в България.
Ограниченият достъп, слага под въпрос идващите издания на най-старата българска ветроходна регата „ ” Трети март ", както и реализирането на поредност други ветроходни спортни събития и бъдещото битие на клуба, като спортно средище от национално значение.
Нерешаването на казуса от виновните институции касае естественото протичане на бъдещата активност на Клуба образователно - подготвителен развой и образуване на национални и интернационалните спортни прояви,
В битката за разрешаване на този разрушителен за „ Семеен кодекс Черно море — Бриз “ проблем има поддръжката освен на сътрудниците си, само че и на родителите на децата, трениращи към Клуба, както и на общественици, оценяващи ролята на Клуба за развиването на българското ветрохоство и високото спортно майсторство / за 2020 г, Мариела Николова, играч към Семеен кодекс „ Черно море — Бриз “  спортист №1 на Варна/.
Проблемы е поставян неведнъж пред локалните и държавните институции. Има издадена Заповед на Областен шеф на Варненска област за унищожаване на преграждащата структура, само че вместо унищожаване на преградата, в оградата е сложена железна врата с катанец за следен достъп. След ангажиране на обществеността от родители на деца трениращи в спортния клуб посредством телевизионно предаване, на вторият ден от осъществяване на регатата, Областен шеф на Варненска област господин Стоян Пасев издаде Заповед № [эД-21-7706-69 / 02.03.2021г. за унищожаване на преградата от избрани длъжностни лица, чиновници на Областна администрация Варна. Вместо унищожаване на преграждащата структура, длъжностните лица единствено разрушиха катинара и си отидоха, което значи, че казуса освен не се взема решение, а върви в посока задълбочаване и нагнетява в допълнение напрежение.
С сегашното отворено писмо, ние участници в регатата, съдии, организатри и фенове, показваме нашата поддръжка по повод напъните на Семеен кодекс „ Черно море — Бриз “ за възобновяване на естествения достъп на Клуба до акваторията на Варненското езеро, без който достъп е невероятно осъществяването на ТРЕНИРОВЪЧНА, СПОРТНО-СЪСТЕЗАТЕЛНА ДЕЙНОСТ И ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ СПОРТЕН КАЛЕНДАР И МЕЖДУНАРОДНИ ШАМПИОНАТИ "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР