снимка БулфотоЧастните школи, занимални и учебни центрове обявиха, че не

...
снимка БулфотоЧастните школи, занимални и учебни центрове обявиха, че не
Коментари Харесай

Частните учебни центрове искат обезщетение от 80% за заплати, ако ги затворят

снимка Булфото

Частните школи, занимални и образователни центрове оповестиха, че не желаят да бъдат закривани по отношение на разпространяването на ковид. Ако това въпреки всичко се наложи, желаят страната да обезщети чиновниците им с 80% от заплатите. Същото обезщетение желаят и за наемите, които заплащат, съобщи. 

Същото поискаха нощес и притежателите на заведения, откакто беше оповестена новата заповед на здравния министър, с която се разпорежда затварянето на нощните заведения в цялата страна от 29 октомври до 12 ноември. До тогава стопират работа и образователните и езикови центрове.

В писмо до здравното и просветителното министерство притежатели на частни школи и занимални желаят директната финансова помощ като заплашват, че в противоположен случай или ще спрат да заплащат осигуровки или налози за интервала, в който са затворени.

Те припомнят, че по време на цялостното затваряне на страната през март 2020 година са били на ръба на банкрута, а тогава не са били подкрепени. " Стремежът ни за качество ни дава опция да работим с два до три пъти по-малко деца от групите в детските градини и учебните заведения (от 4 до 10 деца). (...) В огромна част от учебните заведения занималните, след образователните занятия са образувани от възпитаници от разнообразни паралелки. В тази връзка поражда въпросът: Защо в учебно заведение е разрешено смесването на възпитаници от разнообразни паралелки, а със същият мотив се затварят езикови и други школи, и просветителни центрове? Не води ли това до дискриминация и друго отношение към общински и частни образователни заведения? ", питат притежателите на образователни центрове.

Тази заран в изявление за Българска национална телевизия министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, запитан за какво заповедта му лимитира присъствените занятия в езикови, просветителни центрове, занимални и други, сподели, че там, за разлика от учебните заведения, не може да се съблюдава правилото на несмесване на обособените паралелки, защото там се смесвали деца от разнообразни паралелки т.е. има по-голям риск от болест.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР