снимка БулфотоЧасове по-рано земетресение с магнитуд 5,1 по скалата на

...
снимка БулфотоЧасове по-рано земетресение с магнитуд 5,1 по скалата на
Коментари Харесай

Земетресение от 5,8 по скалата на Рихтер беше регистрирано в Чили

снимка Булфото

Часове по-рано земетресение с магнитуд 5,1 по скалата на Рихтер разклати Колумбия.

Епицентърът е бил на към 30 километра от град Барая.

Земетресение от 5,8 по скалата на Рихтер беше записано в Чили  на 65 километра североизточно от столицата Сантияго, оповестява Европейско-средиземноморският сеизмологичен център. Свидетели оповестяват, че трусът е бил усетен в града, само че съгласно управляващите няма информация за потърпевши и вреди. 

Малко преди този момент земетресение с ъс мощ 7,1 по скалата на Рихтер беше засечено край крайбрежията на Антарктида  в непосредственост до чилийската изследователска база " Едуардо Фрей ". Трусът е бил на към 210 километра източно от базата и на дълбочина 10 километра. 

Властите изпратиха предизвестие за евакуация на крайбрежните региони на Ледения континент поради заплаха от цунами, съобщи БНР.

В непосредственост се намират Южните Шетландски острови, на които са ситуирани редица полярни научноизследователски станции. 

От Чилийското ръководство за изключителни обстановки по-късно оповестиха, че към  160 души са били евакуирани от базите на страната . Евакуация е имало и на още пет непознати бази, ситуирани наоколо. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР