Снимка: БулфотоБНТ разкри нови подробности около вчерашното убийство в София,

...
Снимка: БулфотоБНТ разкри нови подробности около вчерашното убийство в София,
Коментари Харесай

БНТ: Минимум двама са били ангажирани с убийството на Николай Драгополов

Снимка: Булфото

Българска национална телевизия разкри нови детайлности към вчерашното ликвидиране в София, като се базира на проверяващи закононарушението. Според информацият, най-малко двама са били ангажирани с закононарушението против Николай Драгополов.

Физическият палач е имал помощник, който е следил жертвата най-малко 4 часа преди убийството. 46-годишният мъж беше разстрелян нощес на оживено кръстовище в София пред очите на 11-годишно дете.

Две съществени версии имат криминалистите за претекстовете за покушението. Автокъщата на разстреляния Николай Драгополов се намира на метри от мястото на убийството, само че изхода от нея е към локалното на Околовръстното в посока към Бистришко шосе.

За убиеца е било ясно, че жертвата постоянно прави противоположен завой точно на кръговото за Бистрица и се връща към Симеоновско шосе откъдето се спуска към центъра на София. Драгополов, обаче си тръгвал по друго време.

Вчера следобяд мъжът бил в офиса на автокъщата си. А килърът, преоблечен като клошар, стоял под моста. Негов помощник следил непрекъснато Драгополов и дал сигнал сега, когато мъжът се качил в автомобила си и потеглил. Очаквано светофарът е спрял автотърговеца преди десния завой към Симеоновско шосе. Тогава убиецът излязъл от под моста и стрелял два пъти в лявото слепоочие на жертвата си.

Свидетели на убийството станали водачите на другите коли. " Първата кола, която е тук, които са подали сигнала. Има и коли зад него, има и очевидци, които и сега се прецизират. Снемат се данни на очевидци, които следва да бъдат разпитани, да опишат какво са видели от под моста ли е излязъл човек, по тротоара ли се е движил ", съобщи градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Убитият е прочут още с прозвището Ники-Антонио. Над 15 години формалният му бизнес е с вноса на коли втора употреба от Западна Европа у нас. Търгувал най-вече със междинен и висок клас коли. В началото имал съдружници, с които имали и няколко автовоза, само че се разделили. Така някогашните му сътрудници поели работата с автовозите, а Драгополов продажбата на колите на нашия пазар. Преди 2004 година мъжът има над 20 престъпни регистрации за разнообразни закононарушения.

" В осведомителната система на Министерство на вътрешните работи има данни за съществуване на криминалистически регистрации. Има и друга информация за него, само че отново ви споделям, просто не можем да ви споделяме информация, която би попречила на следствието ", добави шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев.

Драгополов е имал спор с други вносители на коли, които взели участие в схеми за укриване на Данък добавена стойност и даже бил подготвен да стане предпазен очевидец против тях. Според проверяващи, това може да е една от аргументите за разстрела. Втората версия за претекст е информация на партньорски служби, че мъжът е бил измежду гарантите за пренос на арестувани наркопратки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР