снимка БулфотоБившият културен министър Вежди Рашидов и още няколко министри

снимка БулфотоБившият културен министър Вежди Рашидов и още няколко министри ...

Минеков: С подписа си Вежди Рашидов е узаконил колекцията на Божковснимка Булфото

Бившият културен министър Вежди Рашидов и още няколко министри с подписа си са узаконоли колекцията на Васил Божков. Това коментира служебният културен министър Велислав Минеков, цитиран от 

Заради това, че бизнесменът с интереси в хазарта Васил Божков е купил 28 произведения на Вежди Рашидов докато е бил министър на културата, настоящият Велислав Минеков обяви, че Рашидов сега е в частичен реверанс по закона „Магнитски“.

Причината е, че с подписа си Рашидов заедно с още министри е узаконил колекцията на Божков, който получи 18 обвинения и сега живее в Дубай. В предаването „Алтернативата“ по TV1 Минеков посочи, че 28-те предмета, наподобяващи произведения на изкуството са част от колекцията на Божков, за която Минеков иска пълна проверка от службите.

Служебният министър обясни, че събира и специалисти за разговор кое е законно в колекцията и кое - не, пише „Дневник“. „Тук има голям спор. Законът е изключително разклатен в това отношение“, обяви той.Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ наложи санкции на шестима българи заради „значителна роля в корупцията в България“, както и на техните мрежи, обхващащи 64 организации. Сред тях са Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. Освен въпросните 64 фирми от НАП веднъж вече допълниха към списъка 34 фирми и физически лица, които са свързани с Пеевски и Божков и попадат или могат да попаднат под удара на санкциите по закона „Магнитски“.

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg