снимка БулфотоБившият културен министър Вежди Рашидов и още няколко министри

...
снимка БулфотоБившият културен министър Вежди Рашидов и още няколко министри
Коментари Харесай

Минеков: С подписа си Вежди Рашидов е узаконил колекцията на Божков

снимка Булфото

Бившият културен министър Вежди Рашидов и още няколко министри с подписа си са узаконоли сбирката на Васил Божков. Това разяснява служебният културен министър Велислав Минеков, представен от 

Заради това, че предприемачът с ползи в хазарта Васил Божков е купил 28 творби на Вежди Рашидов до момента в който е бил министър на културата, актуалният Велислав Минеков разгласи, че Рашидов в този момент е в непълен поклон по закона „ Магнитски “.

Причината е, че с подписа си Рашидов заедно с още министри е узаконил сбирката на Божков, който получи 18 обвинявания и в този момент живее в Дубай. В предаването „ Алтернативата “ по TV1 Минеков уточни, че 28-те предмета, наподобяващи творби на изкуството са част от сбирката на Божков, за която Минеков желае цялостна инспекция от службите.

Служебният министър изясни, че събира и експерти за диалог кое е законно в сбирката и кое - не, написа „ Дневник “. „ Тук има огромен спор. Законът е извънредно разтърсен в това отношение “, разгласи той.



Службата за надзор на задграничните активи на САЩ наложи наказания на шестима българи заради „ забележителна роля в корупцията в България “, както и на техните мрежи, обхващащи 64 организации. Сред тях са Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. Освен въпросните 64 фирми от Национална агенция за приходите един път към този момент допълниха към листата 34 фирми и физически лица, които са свързани с Пеевски и Божков и попадат или могат да попаднат под удара на глобите по закона „ Магнитски “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР