снимка: БулфотоАтмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-високо

...
снимка: БулфотоАтмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-високо
Коментари Харесай

До 12 градуса в четвъртък. Дъжд в почти цялата страна

снимка: Булфото

Атмосферното налягане ще се увеличи и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

През идващото денонощие в България ще се сътвори нова валежна конюнктура, обвързвана с прекосяването на бавноподвижен средиземноморски циклон. Ще бъде облачно и с повсеместни превалявания от дъжд. След обяд на доста места в Югозападна и Централна България количествата ще са обилни - сред 35 mm и 50 mm, в обособени региони - до 65 mm. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Температурите ще са съвсем без дневен ход и ще са от 5° - 7° в западните региони до 10 - 12 на изток. Привечер в Западна България дъждът краткотрайно ще се примесва със сняг.

В планините ще бъде облачно и с превалявания най-вече от сняг. Ще се образува снежна завивка. Ще духа сдържан югоизточен, по високите и открити елементи - мощен южен вятър. След обяд в Западна и Централна България количествата ще са обилни и в композиция със мощния вятър ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд. Ще продължи да духа сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето краткотрайно ще отслабне до 2-3 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР