Снимка БулфотоАпелативният спецсъд решава окончателно мярката за задържане на Димитър

...
Снимка БулфотоАпелативният спецсъд решава окончателно мярката за задържане на Димитър
Коментари Харесай

Митьо Очите пред спецсъда: Искам преглед, а не свобода. В Турция се грижеха по-добре за мен

Снимка Булфото

Апелативният спецсъд взема решение дефинитивно мярката за задържане на Димитър Желязков - Митьо Очите, откакто предходната седмица предходната инстанция го остави за непрекъснато в ареста. Той е упрекнат в ръководенето на проведена незаконна група за рекет, побои и палежи, заяви Пик.

В началото на съвещанието камерите бяха позволени в залата, само че преди идването на Желязков. По негово предпочитание, декларирано пред съда от юриста му, медиите напуснаха преди той да се появи.

В началото на съвещанието юристът на Очите Илиан Василев изиска да се назначи цялостна съдебномедицинска експертиза, като даде и голям размер медицински документи. Той разгласи, че положението на Желязков е съществено и в тялото му има към момента неизвадени патрони. Операциите, които са му правени, претендирали съществено възобновяване.

Прокурорът Николай Христов съобщи, че молбата за назначение на експертиза не е основателна, защото по делото към този момент са ангажирани медицински документи, които потвърждават, че положението на Желязков е приемливо и не на разположение потребност от лекуване от неотложен темперамент.

Съдът отхвърли да назначи здравна експертиза, поради сериозността на делото и потребността от бързо разглеждане на делото. Адвокакът пък изиска отказ на правосъдния състав въз основа на отхвърли за здравна експертиза.

" Не желая да ме пускате, желая единствено да ме прегледат. Бях 7 месеца в Турция и там се грижеха, по-добре за мен, в сравнение с тук. Искам просто да ме прегледат, тъй като в действителност имам проблеми ", съобщи пък самият Желязков.

След това юристът му изиска в случай че настояването за налагане на здравна експертиза не бъде почетено, то тогава Желязков да продължи да търпи мярката си за непрекъснато задържане под стража в болничното заведение към ареста или в което и да е друго здравно заведение.

На предходното съвещание на спецсъда юристът му Илиан Василев употребява всички врътки, с цел да протака решението, като изиска време да чете още томове по делото. А откакто му бяха отпуснати близо 3 часа, избра да се разхожда из двора и даже напусна територията на съда.

Освен това се наложи да бъде извикана Спешна помощ, с цел да прегледа арестанта незабавно в съда, защото юристът твърдеше, че той кърви сега, което незабавно бе опровергано от самия Митьо Очите, декларирал че от ден-ден и половина към този момент не кърви. Заключенията на медиците от Спешна помощ и на медиците, направили прегледа му след изгонването на Митьо Очите в България съответстваха, а съгласно тях здравословното му положение разрешава да бъде държан в ареста.

Димитър Желязков бе задържан на 4 август 2018 година в хотел в Истанбул за едно с общинския консултант от Българска социалистическа партия Бенчо Бенчев, който бе наел стаята му, и някогашния народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун и остана в турския арест до изгонването му на 15 февруари, когато бе доведен със аероплан в София.

Предишната инстанция на спецсъда гледа мярката му за неотклонение в събота, а през днешния ден апелативната инстанция ще взема решение дефинитивно дали ще остане в ареста за непрекъснато.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР