снимка БулфотоАнтикорупционната комисия КПКОНПИ трябва да плати 99 639 лв.

...
снимка БулфотоАнтикорупционната комисия КПКОНПИ трябва да плати 99 639 лв.
Коментари Харесай

Трайчо Трайков осъди КПКОНПИ за близо 100 хил. лв.

снимка Булфото

Антикорупционната комисия КПКОНПИ би трябвало да заплати 99 639 лева на тогавашният стопански министър, а в този момент кмет на регион ”Средец ” в София от ”Демократична България ” Трайчо Трайков. На толкоз са изчислени с лихвите моралните вреди и пропуснатите изгоди поради воденото против Трайков произвеждане за спор на ползи.
Производството за спор на ползи против някогашния министър е преследвало цели, разнообразни от законовите, приема съдът, съобщи fakti.bg .

Това е решил на 10 август арбитър Доброслав Руков от Административния съд - София-град по делото по Закона за отговорността на страната, водено от някогашния министър против КПКОНПИ. Информацията оповестява " Сега ", базирайки се на информация в правосъдните регистри и припомняйки проблема.

Делото за спор на ползи против Трайков стартира през 2012 година по негово гледище. По това време комисията се ръководеше от Филип Златанов, останал в историята със скандалното си тефтерче, в което беше записано кой да бъде ударен. Трайков участва в тефтерчето с " Трайчо да се движи ". Неговият проблем бе решен за негативно време от комисията на Златанов. Тя одобри, че като министър той е бил в спор на ползи при даването на концесия на " Каолин ".

Трайков самичък сезира комисията против себе си месеци, откакто към този момент не беше министър, поради изказванията на тогавашния водещ в ТВ7 Николай Бареков, че е в спор на ползи. Целта на Трайков е да почисти името си, само че вместо това е приет в нарушаване. Две години по-късно обаче въпросът е към този момент завършен с влезнало в действие правосъдно решение, че комисията не е права.

Решението на съда не е дефинитивно и може да се нападна пред Върховния административен съд.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР