снимка Булфото740 000 лева ще бъдат предоставени догодина на работодателите,

...
снимка Булфото740 000 лева ще бъдат предоставени догодина на работодателите,
Коментари Харесай

Държавата насърчава работодателите със 740 000 лева да наема самотни майки

снимка Булфото

740 000 лв. ще бъдат предоставени следващата година на работодателите, които наемат самотни майки на деца до 5-годишна възраст, заяви „ Монитор “.

Документът е създаден за осъществяване на Националната тактика за поощряване на равнопоставеността на дамите и мъжете за 2021-2030 година

С тези малко над 740 000 лева страната желае да насърчи работодателите да наемат на работа самотни родители – осиновители или майки с деца до 5-годишна възраст. Самотен родител е този, който е изгубил колегата си или детето не е припознато. Това обаче изключва родители, които не са в брак с колегата си или не живеят дружно.

В плануванаъа сума за идната година са включени и финансови тласъци за работодатели, които разкриват работни места и наемат на цялостно или ненапълно работно време хора от целевата група. Предвидено е и финансиране на част от разноските за труд на работодателите за избран интервал и обезпечаване на благоприятни условия за професионално образование на тези хора. Целта, която би трябвало да се реализира съгласно проекта, е по-добър баланс сред работа и персонален живот на родители с дребни деца.

Така действително в случай че родител на дете до 5 години не може да работи на цялостен работен ден, за него ще има алтернатива да бъде нает на половин щат.

С цел подкрепяне на родителите действа и програмата „ Родители в претовареност “. Чрез нея се обезпечава детегледачка на родители в отпуск по майчинство, на които следва да се върнат на работа и децата им не са записани в ясла или детска градина. Проектът включва и търсещи работа безработни родители, чиито деца не са в детско заведение, както и върнали се на работа многодетни родители със записани в детско заведение или учебно заведение деца. По тази стратегия са подкрепени над 6400 фамилии сочат още данните.

Програмата „ Родители в претовареност “ на Агенцията по заетостта беше удължена до 2023 година, като за задачата бяха отпуснати в допълнение 15 млн. лева От старта на програмата пък са изплатени общо 65 млн. лева сочат данните на общественото министерство.

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР