Снимка Булфото6 години ще прекара зад решетките 37-годишният Левент Шабан,

...
Снимка Булфото6 години ще прекара зад решетките 37-годишният Левент Шабан,
Коментари Харесай

6 години ще лежи в затвора Шабан, опитал насили 80-годишна старица край Карлово

Снимка Булфото

6 години ще прекара зад решетките 37-годишният Левент Шабан, който преди година опита да изнасили 80-годишна бабичка край Карлово. Геронтофилът - рецидивист с дебело престъпно досие се възползва от опцията, която дава Наказателно- процесуалният кодекс и се призна за отговорен, искайки делото да се гледа по съкратената процедура. Според в този момент настоящия закон, присъдата му автоматизирано се понижава с една трета. Наблюдаващият прокурор Тодор Павлов поиска  наказване от 9 години затвор за изнасилването и съдът почете настояването му. Съдът постанови и присъда 7 години за обир, защото Шабан е взел с принуждение и мобилния телефон на дамата. След това присъдите бяха редуцирани и той получи едно общо наказване от 6 години, написа trafficnews.bg. 

``
реклама

Шабан е от силистренското село Яребица и има две присъди за обезчестяване и още няколко за обири и грабежи. През 2011 година той излиза от пандиза в Белене, където излежава последната си присъда. Отново за обезчестяване. Освободен е предварително за " положително държание ", като локалните магистрати явно са решили че се е превъзпитал.

Преди няколко години той дошъл в Карловско и се хванал на работа като овчар, сменяйки през няколко месеца работодателите си. последно работил при животновъд от Иван Вазово. На 27 март след запивка с другари, той тръгнал към стопанския двор, в който живеел, само че по пътя срещна 80 - годишната баба Иванка*, която пасяла 5 кози. Той се доближил към нея, плеснал я по задника и й съобщил в прав текст желанията си. Изплашената жена вдигнала тояжката, на която се подпирала и го цапардосала по главата. Ударът обаче не съумял да го спре и той я повалил на земята. раздрал облеклата и бельото й и се опитал да я обладае. 

Старицата обаче траяла да се съпротивлява и той не съумял да реализира сексуален акт с нея. Тя извадила телефона си да потърси помощ, а Шабан го измъкнал от ръцете й и побягнал. Баба Иванка се прибрала в дома си, само че от позор не споделила на никого. Изгорила срехите и бельото, с които била и си легнала. Вечерта обаче й станало неприятно и я откарали в болничното заведение. Там разказала за кошмарното прекарване на лекаря, а той подал сигнал в полицията. няколко часа по-късно ченгетата от Хисар задържали перверзника. 

Левент Шабан е арестуван в ареста с непрекъсната мярка на Окръжен съд, само че в продължение на няколко месеца е размотавал магистратите и търсел процедурна опция да излезе на независимост, обжалвайки повдигнатите обвинявания. След като изчерпал всички благоприятни условия, той се признал за отговорен като " икономисал " три години зад решетките. 

Разбира си, вероятността след няколко години Шабан още веднъж да се опита да смекчи сърцата на затворническата администрация и съответния съд, е доста огромна. да се надяваме, че този път съдът няма да прояви сходна благосклонност.  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР