снимка: Булфото16 Септември - Имен ден празнува Людмила, Людмил, ЛюсиНа

...
снимка: Булфото16 Септември - Имен ден празнува Людмила, Людмил, ЛюсиНа
Коментари Харесай

На 16 септември имен ден имат

снимка: Булфото

16 Септември - Имен ден чества Людмила, Людмил, Люси

На 16 септември имен ден честват всички, които носят името Людмила (името е от славянски генезис и значи " обичан на народа " или " който обича хората " ) Людмил.

На този ден православната черква отбелязва деня на Св. Людмила Чешка. Света мъченица Людмила, княгиня Чешка!

17 Септември - Мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София

На този ден имен ден честват: София, Сока, Софи, Вяра, Вера, Верка, Надежда, Надя, Надин, Любов, Любомира, Любомир, Люба, Любо, Любчо, Любен

На масата се поставя прясна питка и грозде

По традиция, дамите на този ден замесват пресни питки, които раздават за здраве, дружно с плодове, присъщи за сезона и изобилстващи в градината.

На този ден почитаме християнските добродетели и стремежът към тях, защото от епохи наред народът ни има вяра, че положителното в никакъв случай не се не помни и един ден ще бъде възнаградено, както и че положителният човек в никакъв случай не остава бедняк, даже и да е безпаричен.

Всеки демонстрира състрадание към човек, изпаднал в неволя - бедняк или сираче, а гостенин не се връща, даже и да е непредвиден.

 

imen-den.net

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР