снимка: БулфотоВаксинирането на света до края на следващата година би

...
снимка: БулфотоВаксинирането на света до края на следващата година би
Коментари Харесай

Борис Джонсън призова всички да бъдат ваксинирани до края на 2022 година

снимка: Булфото

" Ваксинирането на света до края на идната година би било най-големият героизъм в здравната история, съобщи Джонсън.

Британският министър председател Борис Джонсън прикани в събота водачите на страните от Групата на Седемте да поемат ангажимента да имунизират целия свят против COVID-19 до края на 2022 година, когато се срещнат във Англия идната седмица, съобщи " Ройтерс ". Джонсън ще бъде хазаин на първата персонална среща на върха от съвсем две години на водачите на Г-7. Тя следва срещата на финансовите министри на групата в събота с историческото решение за въвеждане на 15% световен корпоративен налог. Джонсън съобщи, че ще изиска заричане да реализиране световната цел за имунизация.

" Призовавам сътрудниците си от Г7 да се причислят към нас, за да сложим завършек на тази ужасна пандемия и да обещаем, че в никакъв случай повече няма да позволим разрухата, породена от ковид, да се повтори. "

Лидерите на Германия, Франция, Съединени американски щати, Италия, Япония, Европейския съюз и Канада  ще се причислят към Джонсън за тридневната среща на върха в  Корнуол, Югозападна Англия, която стартира в петък. Това ще бъде първото задгранично пътешестване за американския президент Джо Байдън, откогато встъпи в служба през януари.

Докато най-богатите страни към този момент имунизираха  голям брой от своето население, доста по-бедни страни не са имали идентичен достъп  до ваксини. Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън в Лондонзаяви, че е незабавно най-богатите страни да предизвикват имунизациите в по-бедните страни, които не могат да си разрешат да ги купят. Тя също повтори позицията на Съединени американски щати, че патентните права би трябвало да бъдат отстранени за имунизациите и сподели, че вършат всичко допустимо, с цел да се оправят с проблемите за доставки, които предотвратяват натрупването на дози в други елементи на света. Англия е поръчала над 500 милиона дози ваксина COVID-19 за популацията си от 67 милиона и сподели, че ще подари всички дози, от които не се нуждае.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР