Снимка БулфотоЩе направя всичко възможно да оправдая доверието на премиера.

...
Снимка БулфотоЩе направя всичко възможно да оправдая доверието на премиера.
Коментари Харесай

Младен Маринов сгафи на петата минута като министър - обиди всички

Снимка Булфото

„ Ще направя всичко допустимо да оправдая доверието на премиера. За мен това е най-важното “. Първите думи на новия вътрешен министър Младен Маринов пред публицистите след клетвата му в Народното събрание. Дали той самичък го е измислил тази нелепост или пиари са му я внушили - все едно.

Нищо не го оправдава, тъй като издава плиткост, взаимозависимост, сбъркана ценностна система и комплекси. За началник на Министерство на вътрешните работи това може да е съдбовно, написа frognews.bg .  

Доверието на премиера ли е най-висшата ти цел? Да му се харесаш ли е фантазията на живота ти? А какво ще кажеш за грижата за публичния интерес, отбраната на жителите, на закона? 

Полициите по света имат девизи от десетилетия. В Съединени американски щати униформените във всеки щат имат собствен лозунг, само че общият е " Служа и пазя ". Във Франция - " Строгост и правораздаване " ; в Англия - " Спокойствие и сигурност " ; във Финландия - " Винаги отбрана " ; в Испания – „ Всичко за хората “… В Барбадос, да, в Барбадос девизът е: „ Гордост и отбрана “.

Авторитетът на служителите на реда и службите за сигурност зависи от това по какъв начин пазят жителите и от резултатите в битката с престъпността. Това е най-общата формулировка.

Тук царува безпорядък в кадровата политика. Той произтича от съобразяването с ползите на съмнителни кръгове, някои от които чисто мафиотски.

Не е по този начин на всички места. Правителствата в доста страни отделят особено внимание на подбора на фрагменти за полицията и службите. Предпочитат се хора с изразени качества и положително обучение. Във Франция за едно място в полицията аплайват 12-17 индивида. За 50 места за комисари претендентите са към 3 хиляди. На тежките състезания за служители на реда в Швеция се явяват 13-15 души за едно място. Дори в Монголия за едно място се борят 8-10 души. Същото е в Германия. Във Финландия претендентите са 16-18 за едно място.

В родната Полицейска академия претендентите понижават. Това води до спад на критериите и взаимни отстъпки. Високото равнище на преподавателите мъчно компенсира дефицита на качествени хора. Много от чиновниците пък даже не минават през Академията. Набират се по други признаци и рекомендации. В същото време същинските експерти се гонят от системата, с цел да се даде път на политически комфортни лица. За тях обаче отбрана на жителите е последна грижа, значимо е да се харесат на мощните на деня.

Това е ситуацията, а новият министър даже не го осъзнава. Не името му е проблем, а манталитетът. И да не се вживява толкоз доста по филми за ченгета, че ще ни удави в проливен дъжд от сълзи… Цецка Цачева заложи на сълзите в предизборната акция за президент и това предреши неуспеха й. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР