СНИМКА: БУЛФОТОПрокуратурата е отказала да образува наказателно наказателно производство по

...
СНИМКА: БУЛФОТОПрокуратурата е отказала да образува наказателно наказателно производство по
Коментари Харесай

Емил Кошлуков се отърва от разследването за измама с документ

СНИМКА: " БУЛФОТО "

Прокуратурата е отказала да образува наказателно наказателно произвеждане по сигнал против генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков за документ с погрешно наличие. Това излиза наяве от разпореждане на Софийската районна прокуратура, за което заяви гражданско съдружие БОЕЦ.

В него прокурор, подписан с купата лекар, Иван Иванов написа, че в хода на инспекцията е изискана информация от Национален осигурителен институт, Съвет за електронни медии и Национална агенция за приходите, с цел да откри дали фактически Кошлуков е работил в телевизия " Алфа " на партия " Атака " на Волен Сидеров, какъвто документ за стаж е показал при кандидатстването му за началник на публичната телевизия. Без него той не извършва нужните условия за присъединяване в процедурата.

" За интервала от 03.01.2017 до 01.07.2017 година е заявен трудов контракт сред партията и Емил Кошлуков с регулярно заплащани осигурителни вноски ", открива прокурорът.

Във връзка със подозренията, че Кошлуков в действителност действително не е имал никакви служебни отговорности и работата му в " Алфа " е била фиктивна, са разпитани трима души. Двама от тях потвърджават, че за посочения интервал Кошлуков е бил в малкия екран и е правил активност. Той е взел участие в срещи, коментирал е работата на малкия екран и е правил бележки по съответни действия на чиновниците, само че не е подписвал документи, защото е имал " представителни функционалности ". За тази работа Кошлуков е получавал приблизително 1000 лева на месец.

От постановлението на прокуратурата излиза наяве още, че водачът на " Атака " Волен Сидеров не е бил постоянно свикан и не е подал пояснения. Това обаче опонира на обществено известната информация в медиите от 19 юли, съгласно която Сидеров е извикан на разпит в националната полиция поради стажа на Кошлуков, написа " СЕГА ".

Освен това държавното обвиняване показва, че посоченото в сигнала не съставлява документна машинация.

" Посочените заявления имат за цел единствено да дават фиктивен достъп на лицето до изборната процедура за поста. Процедурата съставлява комплициран в действителност състав, състоящ се от четири стадия и с официални правила. Т.е. заемането на длъжността не е в директна причинно-следствена връзка от съставянето на декларация, а зависи от доста спомагателни условия и независима преценка на външен орган ", аргументира се прокурор Иванов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР