Снимка БулфотоПЕС подкрепя предложението на ЕК за възстановяване на европейската

...
Снимка БулфотоПЕС подкрепя предложението на ЕК за възстановяване на европейската
Коментари Харесай

Станишев: Данъците не са свещена крава, но не бива да се пипат в криза

Снимка Булфото

„ ПЕС поддържа предлагането на Европейска комисия за възобновяване на европейската стопанска система. Ние сме първото политическо семейство, което застана единомислещо зад него. Не съм удовлетворен от тромавото взимане на решенията в Европейски Съюз, само че в този момент се вършат стъпки в вярната посока. Добре е, че цялата мощност на европейската стопанска система застава зад този общ дълг, тъй като другояче обособените страни можеха да станат жертва на спекулативно отношение от страна на финансовите пазари. Ако в този момент Европа не работи дружно и хората се почувстват изоставени, това ще налее в антиевропейските настроения и изразителност. ” Така президентът на ПЕС Сергей Станишев разяснява в предаването „ Седмицата " на Дарик радио предлагането на Европейска комисия за 1.8 трилиона евро за страните-членки за битка с последствията от пандемията и бюджет в идния програмен интервал.

Той аргументира предлагането си за антикризисен щаб у нас, в който всички наранени страни – работодатели, синдикати, държавно управление, политически партии и цивилен организации, да кажат мнението си за разходването на плануваните близо 12 милиарда евро от Европейски Съюз за България. „ Това не са пари на калпак. Трябва да се изготви бързо и с консенсус Национален проект за възобновяване, който да планува не просто връщането на статуквото в стопанската система, а да очертае новите конкурентноспособни преимущества на страната ни. Нужна ни е тактика за привличането на производства на европейски компании, които в този момент ще преориентират вложенията си от Азия и от други елементи на света. Но по тази причина е нужна дейна позиция на страната, както и търсенето на съдружници. ", обоснова се водачът на европейската левица.

Попитан за желанията за смяна в косвените налози, Станишев разяснява, че „ те на са свещена крава, а инструмент за положително ръководство на страната и за добруването на нейните жители. Но не трябва да се пипат по време на рецесия, належащо е усмиряване на ситуацията и явен стопански разбор от кое място ще компенсираме приходите в бюджета. Назрял е моментът за публичен спор на тематика данъчна система и % на преразпраделение през бюджета, тъй като у нас той е доста по-нисък в сравнение с в Европа. "

„ Предложенията за излизане от рецесията са леви и това е късмет за Българска социалистическа партия, желае ми се да я видя по-активна. "

Запитан за акцията в Българска социалистическа партия и взетото на автограф решение на Народно събрание за датите на директния избор и конгреса на партията, Станишев разяснява, че свикването на пленум щеше да е мощен политически знак и да даде оценка на държавното управление за оправянето с рецесията. „ Партията има специалисти, които да дадат оферти в обществената и в икономическата област и това щеше да направи доста по-видима Българска социалистическа партия след отсъствието й в последните месеци. " Президентът на ПЕС разяснява още, че акцията за ръководител не налива сила, а води до разделения и очерта критериите пред претендентите: мощна платформа, положението и физиономията на Българска социалистическа партия и отношението на партията към европейското политическо семейство.

На въпрос по какъв начин прави оценка плана на Мая Манолова „ Изправи се.БГ ", водачът на социалистите уточни, че в случай че групировката се яви на избори сама (защото би могла да бъде и в коалиция с БСП), то тя ще бъде съперник на левицата, а „ моят интерес е Българска социалистическа партия да се показа мощно и да завоюва изборите! "

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР